De Groenen Groep slaagde vlot bij Veldhuizen

Hoewel de levertijden van trucks teruglopen zijn die in de carrosseriewereld vaak nog lang. De groenen Groep had echter snel een zandkipper nodig met 31 ton laadvermogen. Bij Veldhuizen was die in de juiste configuratie uit voorraad leverbaar.

De Groenen Groep Veldhoven was op zoek naar een zandkipper en kwam eind december bij Veldhuizen terecht.  Tijdens dat bezoek is er gekozen voor één van de 20 zandkippers die op voorraad staan. Enkele dagen later was de deal beklonken en eind januari stond de vrachtwagen, voorzien van een overdruk installatie en in kleur gespoten, klaar voor aflevering.

Het gaat om een DAF FAD 530 Construction die door Veldhuizen voorzien is van een wide spread tandemstel voor een ideale lastverdeling. Verder is er een liftbare tussenas gemonteerd. De hiermee ontstane 10x4 configuratie is goed voor een totaal laadvermogen van maar liefst 31 ton.  

Als opbouw is er gekozen voor een Hyva geïsoleerde achteroverkipper met een zogenaamde asfaltsnip. De 530 pk sterke DAF is voorzien van de TraXon geautomatiseerde versnellingsbak met direct drive.

 

DEEL HET