Daikin Exigo, nieuwe koelmotor voor opleggers

Daikin Transport Refrigeration, een dochteronderneming van Daikin Industries ltd, naar eigen zeggen wereldwijd marktleider op het gebied van verwarming, koeling, ventilatie en koelsystemen, onthult op Solutrans de "Exigo", een transportkoeling voor opleggers.  

De Exigo E1500, een motoraangedreven 15 kW koelunit, is de eerste trailerunit die volgens Daikin vele industriële primeurs in één unit verenigt. De Exigo biedt volgens Daikin naast betrouwbaarheid een lager energieverbruik, een geoptimaliseerde luchtstroom voor een nauwkeurige en efficiënte temperatuur, een snellere pull-down en on-grid efficiëntie. Tevens kenmerkt de unit zich door minder onderhoud en stilstand en een eenvoudige bediening van de unit in combinatie met fleet management.

Daikin claimt voor de nieuwe transportkoeling een 20% lager brandstofverbruik door een compressor en ventilatoren met een variabele snelheid. Standaard is een laag geluidsniveau maar een PIEK versie is ook leverbaar. Verder claimt Daikin met de Exigo de lichtste 15 kW unit op de markt te zijn. Daikin heeft een Europees dekkend servicenet.

De nieuwe koelmotor wordt volgende week onthuld tijdens Solutrans in Lyon. Die beurs is geopend van 16 tm 20 november. 

DEEL HET