DAF XG combi van Ebo van Weel

Ebo van Weel heeft, op basis van een DAF XG een geconditioneerde combinatie gebouwd voor Lievaart Holland-Italia Express. Deze combinatie voldoet aan de nieuwe Europese regelgeving voor langere voertuigcombinaties.

De DAF XG+ cabine is 33 centimeter langer dan gebruikelijk. Dat is mogelijk dankzij de nieuwe Europese regelgeving, waardoor de maximale combinatielengte groter mag zijn dan 18,75 meter. De DAF XG is het eerste model dat gebruik maakt van de nieuwe wetgeving van de Europese commissie. Er wordt dan gelet op de draaicirkel van maximaal 25 meter, een opbouwlengte van maximaal 16.40 meter en een tussenruimte van minimaal 0.75 meter. De totale lengte is in principe vrijgegeven, mits aan bovenstaande criterea wordt voldaan.

De voordelen zijn een lager verbruik en minder uitstoot, dankzij de gestroomlijnde cabine. Verder zijn de nieuwe cabines veiliger, door onder meer kreukelzones aan de voor- en achterzijde. Voor de chauffeur biedt de nieuwe, extra grote DAF cabine meer ruimte en comfort, iets wat in tijden van een chauffeurstekort steeds belangrijker wordt.

De combinatie is voorzien van onderbouw Carrier transportkoeling en onderschuif laadkleppen op zowel motorwagen als aanhangwagen. Het aanhangwagen chassis werd geleverd door Draco Sneek.

DEEL HET