DAF bakwagens met Thermo King koeling voor medicijnvervoer

VTS Transport & Logistics in Boxmeer heeft twee nieuwe DAF LF 230 FA aangeschaft en laten opbouwen voor farmaceutisch transport. Het gaat om afleveren van medische artikelen bij apothekers en bij patiënten aan huis, zoals bijvoorbeeld vloeistof voor nierdialyse. De DAF LF is door zijn wendbaarheid en comfort ideaal voor deze fijnmazige van deur tot deur distributie. Beide voertuigen zijn afgeleverd door Allers Bedrijfswagens Boxmeer.

“Bij de leveringen bij mensen thuis komen we regelmatig op krappe plekken en dan is de DAF LF zeer geschikt”, vertelt Charles Hermens, Teammanager Drivers & Fleet bij VTS Transport & Logistics. “De compacte en wendbare LF biedt daarbij voldoende laadvermogen. Wij hebben 12-tonners en die hebben we echt nodig. We vervoeren behoorlijk gewichtige hoeveelheden vloeistoffen. Een bestelbus valt dan af, maar we willen wel de wendbaarheid. Dan kom je uit bij de DAF LF. Die valt daarnaast op met kwaliteit in afwerking, rijden en comfort voor de chauffeur.”

Thermo King

De beide DAF's LF zijn uitgerust met een luchtgeveerde achteras en een gesloten koellaadbak. Een Thermo King unit houdt de kostbare medische lading op de juiste temperatuur en een onderschuiflaadklep vergemakkelijkt in- en uitladen. De nieuwe DAF LF’s zijn inmiddels al volop in bedrijf. “We zijn er erg blij mee. Dat geldt ook voor de chauffeurs. In onze kleurstelling komen ze erg mooi uit, echt een visitekaartje.”

Met de jongste aanwinsten beschikt VTS Transport & Logistics nu over zowel DAF LF als  CF en XF trucks. Het wagenpark bestaat uit zo’n 170 voertuigen. Het bedrijf is specialist in farmaceutisch vervoer, zowel nationaal als internationaal.

DEEL HET

Meer over...