Dachser met LZV actief in Spanje

Na een overname van een bedrijf in 2013, is Dachser actiever geworden op de Spaanse transportmarkt. Het heeft geleid tot de inzet van LZV op de trajecten Arteixe-Lleida en Barcelona-Madrid.

Dachser werkt hier met B-Doubles die tot 60 ton GVW beladen mogen worden. Dachser past bovendien dubbele laadvloeren toe. Voor betrokkenen zijn de milieu- en kostenvoordelen zonneklaar.  "In alle aspecten van het logistieke proces biedt de inzet van LZV voordelen, meest voor de hand liggend in de reductie van CO2-uitstoot", zegt een woordvoerder van Dachser.

Een ander voordeel waar Dachser op wijst, is de onderlinge uitwisselbaarheid van componenten. "We stellen een LZV samen uit bestaande voertuigen of voertuigdelen. Op die manier verbeteren we de inzet van het wagenpark en zijn we wat LZV betreft, telkens verzekerd van voordelen voor het milieu en voor ons kostenniveau."

De Duitse logistieke dienstverlener is ook actief met een pakketdienst in Madrid. Daarvoor is een Fuso Hybrid aangeschaft, Volgens het bedrijf verbruikt deze hybride tot een kwart minder brandstof vergeleken met een soortgelijke dieseltruck.

DEEL HET