CIMC probeert het nu vanuit Polen

In het Poolse Gdansk neemt het Chinese CIMC een assemblagefabriek in gebruik om trailers af te bouwen, die grotendeels in China geprefabriceerd zijn. Denk hierbij aan chassis, die per container naar Polen verscheept worden. De uiteindelijke opbouw wordt dan in Polen gedaan. 

Vorige maand verkocht CIMC nog de nieuwe, ongebruikte fabriek en kantoorgebouw in het Beierse Günzburg. Maar de Chinezen willen zich hoe dan ook manifesteren op de Europese trailermarkt, nu vanuit Gdansk.

Daar worden binnenkort trailers geassembleerd, die in delen vanuit China naar Europa geëxporteerd worden. Denk hierbij aan ferrytrailers, schuifzeiltrailers, containerchassis en huckepacktrailers. Op jaarbasis kunnen in Gdansk duizend trailers geassembleerd worden. . De directie van CIMC in Polen wordt gevoerd door Wolfgang Schuster, die afkomstig is van Kögel, en die ook bij het Beierse, mislukte project van CIMC betrokken was.

Vanuit deze locatie liggen de transportkosten in elk geval veel lager dan bij de vorige locatie, waarbij de chassis eerst nog naar Günzburg vervoerd moesten worden.

Het Chinese CIMC, een zeer grote speler in de containerbouw,  probeert sinds enkele jaren een rol te spelen op de Europese trailermarkt. Daartoe werd het Nederlandse Burg overgenomen. Dit gebeurde al in 2006. Toen in 2009 Kögel failliet ging, dachten de Chinezen met twee klinkende namen de nieuwe ondereneming in Europa op te zetten. Maar Kögel ging aan CIMC voorbij, het werd verkocht aan aanhangwagenfabrikant Humbaur.  De Chinezen zetten toch door, hadden veertig man van Kögel overgenomen en bouwden in Beieren een nieuwe vestiging. Die zou nimmer functioneren, de opstallen werden vorige maand verkocht.

Het Nederlandse Burgers Carrosserie maakt nog altijd deel van Burg-CIMC. 

DEEL HET