CarrosserieNL en RAI Speciale Voertuigen fuseren

De RAI Afdeling Speciale Voertuigen en de carrosseriebouwers van Focwa, verenigd in CarrosserieNL, gaan samen verder als één organisatie. Beide instanties zeggen elkaar te kunnen aanvullen in hun activiteiten. ''CarrosserieNL staat dichter bij de bedrijven en de RDW, en de RAI wat dichter bij de overheid. Combineer je die expertise, dan ontstaat voor de leden een instantie die hen uitstekend op alle vlakken kan vertegenwoordigen'', aldus Tom van Steijn van CarrosserieNL. Er ontstaat een compleet dienstenpakket met als hoofdlijnen; voertuigregelgeving en techniek, individuele keuringseisen en toelating, CAO, sociale zaken, innovatie, promotie, keurmerken zoals LPK en PIEK en belangenbehartiging.

Deze voorgenomen fusie past helemaal in de lijn die RAI Vereniging begin dit jaar heeft ingezet om onze dienstverlening aan de leden te verbeteren, aldus Steven van Eijck algemeen voorzitter RAI Vereniging. “Door gezamenlijk op te trekken kan de achterban gebruik maken van een completer pakket aan activiteiten en diensten en is er een betere basis om de carrosserie- en trailerfabrikanten in de toekomst te vertegenwoordigen.”

Carrosserie NL verhuist naar het gebouw van RAI Vereniging in Amsterdam. Met de fusie vervallen geen banen. Later dit jaar wordt de fusie een feit.  

DEEL HET