Carrier Vector HE17, stiller en zuiniger

De temperatuurgeregelde Vector HE 17 -trailerunit is nu verkrijgbaar, als uitbreiding van de Vector HE-serie (High Efficiency) van Carrier Transicold. Deze nieuwe unit biedt volledige veelzijdigheid voor alle trailertoepassingen en een koelvermogen van meer dan 16 kW, evenals een aanzienlijke verlaging van het brandstofverbruik en het geluidsniveau. 

Door de integratie van geavanceerde invertertechnologie met de beproefde volledig elektrische E-Drive-architectuur zet de Vector HE 17 een nieuwe standaard voor Total Cost of Ownership (TCO) en prestaties in deze categorie. Deze unit heeft een superieure koelcapaciteit, verlaagt het brandstofverbruik met tot wel 30% en verlaagt de geluidsemissies met 6 dB, voor een geluidsbeleving die met meer dan 50% is afgenomen vergeleken met de Vector 1550.

"De Vector HE 17 positioneert zichzelf als een veelzijdige oplossing, ideaal voor langeafstandstransport en leveringen binnen de bebouwde kom, en biedt onze klanten een efficiëntere en duurzamere traileroplossing," zegt Victor Calvo, vicepresident en algemeen manager International Truck & Trailer bij Carrier Transicold. 

Het systeem werkt met de E-Drive-technologie van Carrier Transicold, een belangrijke technologie van het bedrijf die sinds 1999 voortdurend is verbeterd. Deze technologie heeft een revolutie teweeggebracht in het opleggersegment, omdat de mechanische transmissies van riemaangedreven koelsystemen overbodig zijn geworden en het motorvermogen wordt omgezet in elektriciteit voor aandrijving van de unit. 

De Vector HE 17 bouwt ook voort op de bewezen sterke punten van de Vector HE 19-unit: een hermetisch afgesloten compressor en een economizer, die ervoor zorgen dat de efficiëntie van de machine toeneemt. Dit systeem biedt meer efficiëntie, vermindert het risico van koelmiddellekkage en verlaagt het brandstofverbruik aanzienlijk dankzij de invertertechnologie, die de snelheid van de compressor voortdurend aan de koelvraag aanpast.

Bovendien is de unit uitgerust met een telematicabox die zorgt voor compatibiliteit met het digitale platform Lynx Fleet van Carrier Transicold, dat gegevens over koelapparatuur combineert met machineleren. Zo kunnen klanten snellere, datagestuurde beslissingen nemen en worden de effectiviteit, efficiëntie en duurzaamheid van hun toeleveringsketens verbeterd.

DEEL HET