Bussbygg combinatie voor Siep Amsterdam

Transportbedrijf Siep Amsterdam uit het Friese Hindeloopen heeft een Noorse Bussbygg combinatie op de weg gezet. Het bedrijf koos voor dit Noorse merk na een vergelijking van Finse en Noorse carrosserieën en aanhangwagens.

Siep Amsterdam heeft vier combinaties die dagelijks ingezet worden voor groupage en stukgoed vervoer van en naar Zweden en Noorwegen. In die landen is een gesloten opbouw met zijdeuren zo ongeveer de standaard en Siep reed zelf ook al jaren met zo'n combinatie. Nu hij zelf aan een nieuwe combinatie toe was koos hij voor het Noorse Bussbygg. ,,De afwerking en kwaliteit zijn van hoog niveau en er is echt nagedacht over allerlei slimme details. Zo zijn er overal handvaten en opstappen en is er een utigekiend systeem voor ladingzekering. Daar komt bij dat deze Bussbygg opbouwen lichter zijn dan de Finse merken''.

De bakken zij geïsoleerd uitgevoerd maar desondanks heb ik op een millimeter na 250 cm breedte aan de binnenkant. De insteekhoogte van de motorwagen is 283 cm, die van de aanhangwagen is vijf centimeter hoger’’. De aanhangwagen is uitgevoerd met een liftas en de wielbasis is met het oog op de Noorse wetgeving extra lang. De dissel is verstelbaar uitgevoerd waardoor de combinatie in Noorwegen langer kan zijn dan in de Europese landen. 

Voor de motorwagen werd er gekozen voor een Scania 650S Highline 6x2 chassis die geleverd werd door Scania dealer Rinsma. De import en het kentekenen van de Bussbygg aanhangwagen was even een uitdaging doordat de Noren volgens hun eigen regels bouwen. Uiteindelijk werd dat mede dankzij de medewerking van Wabco en Yntema Carrosseriebouw in Heerenveen keurig geregeld. Met de strak uitgevoerde nieuwe combinatie hoopt Siep Amsterdam de komende anderhalf miljoen weer vooruit te kunnen.

DEEL HET