Bouwheer monteert Schmitz doorlaadcombi af voor Gerwin Bouwman

Op basis van een aanhangwagenchassis van Draco en een Scania motorwagen heeft Bouwheer Zeewolde boxopbouwen van Schmitz gemonteerd. Opvallend aan deze combi is de doorlaadmogelijkheid van aanhanger naar motorwagen.

Bouwman Transport reist hoofdzakelijk naar het zuiden van Frankrijk met bloemen en planten. Als retourvracht neemt de Apeldoornse eigenrijder Gerwin Bouwman meest groenten en fruit mee terug naar ons land.

De combi is voorzien van Frigoblock onderbouw koelmachines. Deze machines zijn door Groot RMO uit Opmeer geïnstalleerd. De doorlaadmogelijkheid van de beide laadbakken was al af fabriek door Schmitz gemonteerd, maar Bouwheer heeft de klep deelbaar gemaakt en verlengd. Daardoor kan chauffeur Gerwin nu ook met één deur open doorladen. De dissel van de aanhangwagen is uitschuifbaar. De vergrendeling hiervan is pneumatisch en is te bedienen vanuit de cabine.

Chauffeur Gerwin reed hiervoor met een trekker-oplegger, maar kiest nu voor deze combinatie, omdat hij steeds vaker in oude Franse binnensteden moet laden. Dan is het beter om even de aanhanger af te koppelen. De nieuwe, meer veelzijdige combi van Gerwin Bouwman heeft een leeggewicht van net geen 23 ton. Dus hij mag dan ruim 27 ton laden. Een vrachtje, waarmee de Scania met zijn 650 pk V8 motor, niet teveel moeite zal hebben!

DEEL HET