Binnenlader combineert glasvervoer en general cargo

De Milsbeekse glasvervoerder Van Huët, onderdeel van de Emons Group, heeft voor en met haar klant een uniek en duurzaam concept ontwikkeld: de Transloader, een glasbinnenlader bedoeld voor glastransport èn voor general cargo. Doordat er een inklapbare glasbok gebruikt wordt is het mogelijk om twee vormen van transport te hanteren; dit is een volledig nieuw en gepatenteerd concept, zegt Emons, dat al enkele jaren experimenteert om deze mogelijkheid gerealiseerd te krijgen.

CO2-reductie

De Transloader draagt volgens Van Huët bij aan meer CO2-reductie; er is een vermindering van CO2 tot wel 60% mogelijk. Daarnaast zijn er minder vrachtauto’s op de weg voor hetzelfde volume en het concept leidt tot minder ‘leeg gereden’ kilometers. De kostenbesparing is dan ook groot! De trailer is 13,60m lang. Dit in combinatie met het bekende binnenlader-principe, maakt dat de Transloader zich ook leent voor het vervoer van vlakglas-afmetingen tot wel negen meter. De trailer kan zo’n 25,2 ton glas vervoeren in 40 tons-landen.

Net als bij een reguliere binnenlader kan de bok ook uit de trailer gereden worden waardoor lossen makkelijker wordt. De bok blijft wel bij de trailer, ook als er general cargo geladen wordt. Als de Transloader in haar ‘general cargo’-modus staat, kan zij tot wel 33 Europallets of 26 blokpallets vervoeren. Op de Glasstec, de glasbeurs die afgelopen september in het Duitse Düsseldorf plaatsvond, heeft Van Huët haar Transloader voor het eerst gepresenteerd aan een groot publiek. Inmiddels wordt de eerste Transloader ingezet tussen Frankrijk en Spanje.

Emons Group bezit de Duitse trailerbouwer Meierling, waar het bedrijf naar hartelust innoveert met oplossingen met glasvervoer als uitgangspunt. 

DEEL HET