Berdex trailers voor Canada en USA

Berdex Carrosserie uit het Brabantse Wanroij heeft twee bijzondere opleggers gebouwd voor export naar Canada en Amerika. Het gaat om veetrailers met een lengte van 53 Ft (16,2 meter) 

Berdex bouwt opleggers, aanhangwagens en carrosserieën voor veevervoer voor met name klanten in Nederland. Toch is er ook export op gang gekomen naar Canada. Ondernemers in het veetransport met Nederlandse roots vinden het Nederlandse concept van Berdex beter dan de lokale trailers. ,,Onze trailers zijn vooral beter voor het dieren welzijn. Het laden en lossen verloopt niet alleen veel sneller, maar ook met veel minder stress voor de dieren'' aldus René Kuunders van Berdex. Het bedrijf leverde al zeven opleggers en een bakwagen opbouw aan een coöperatie in Ontario. De trailers worden daar vervoerd door charters. 

De nieuwe oplegger voor Canada is een drie deks vier asser, waarbij de laatste drie assen star zijn. De voorste as is meelopend gestuurd en liftbaar, volgens de Canadese Spif 3 wetgeving.

De aluminiumkleurige twee asser heeft twee assen in een wide-spread opstelling. Deze oplegger heeft twee laadvloeren en is bestemd voor de USA. ,,Wij zijn daar in gesprek met meerdere partijen die interesse hebben in ons product. Vandaar dat we deze oplegger daar nu heen sturen als demonstratie model. 

Om de trailers in Nederland geheel in stijl op de foto te kunnen zetten werd de hulp ingeroepen van Fons van den Berkmortel en Peter van den Eijnde met hun schitterende Peterbilt trucks.

DEEL HET