Beltruck Niconlift Sideloader voor JGT

Afgelopen week heeft JGT bv te Hoogvliet haar 2e Niconlift sideloader in bedrijf genomen. 

De door Beltruck bv onder eigen merknaam gebouwde sideloader heeft een hefcapaciteit van 36Ton en kan 20 tot 45 voet High Cube containers verwerken. 

Het (schuif-)chassis en de kraanconstructie zijn in Portugal gebouwd, de verdere volledige opbouw met onder meer het powerpack, de opbouw van de hydraulische en pneumatisch systemen en het veiligheidssysteem vindt plaats in de werkplaatsen van Beltruck bv. 

Een paar in het oog springende details zijn het bekende eigen CSSW veiligheid en weegsysteem met onboard printer. Dit zeer nauwkeurig werkend systeem heeft slechts een paar kilo afwijking bij 36Ton last en weegt per kraan afzonderlijk. Door op het touchscreen het tarra gewicht van de container in te toetsen kan er aan de afnemer een volledige ticket met ladinggewicht worden overhandigd. 

Andere noviteiten van Beltruck zijn bijvoorbeeld automatisch werkende twistlocks, zelfs op de gooseneck kraan met beperkte ruimte. De trailer is uitgevoerd met het Wabco ECAS luchtveer systeem welke is verbonden met de kraanbesturing. 

Als de chauffeur zijn radio besturing activeert, zakken de trailer assen en eventueel ook de trekker naar laagste stand. Na afschakeling weer terug in rijstand. Standaard laat Beltruck de Niconlift sideloaders door ABOMA inspecteren op CE en veiligheid. Onderdeel van deze keuringen is een 125% test. In dit geval dus 45Ton testgewichten in de kettingen. 

Een ander gebruikelijke service is uitlijning van de trailerassen door KOBUS uitlijngoep bv.

 

 

DEEL HET