Beltblower genomineerd voor Innovation Award

Van der Peet komt met de zogenaamde 'Beltblower' naar de BedrijfsautoRAI 2015. Het gaat hierbij om een onderlosser oplegger met een compressor waardoor losgestort product ook in silo's geblazen kan worden. Van der Peet schreeft deze innovatieve techniek in voor de Innovation Award van de RAI afdeling SV.

De basis van de BeltBlower vloeit voort uit het principe van de Kolibri bandlosser. Een gesloten laadruimte met 2 schuine vloeren en centraal in het midden van het voertuig een transportband gemonteerd. Bij de Beltblower eindigt de aandrijfrol van de transportband 25 cm voor de achterwand. Onder de aandrijfrol is een sluis gemonteerd zodat het te lossen product via de transportband in de sluis getransporteerd wordt. De sluis is aangesloten op een blaassysteem van het voertuig of van de losplaats, met deze techniek wordt het product vervolgens naar bijvoorbeeld een silo geblazen.

De getoonde BeltBlower is voorzien van 9 verschillende compartimenten die allemaal afzonderlijk afsluitbaar zijn door pneumatisch bedienbare kleppen. In ieder compartiment kan een ander product geladen worden en afzonderlijk van elkaar gelost worden op één adres maar ook op meerdere adressen. Hierdoor is de oplegger optimaal inzetbaar.

Het voertuig is voorzien van 3 assen met aluminium velgen, waarvan 2 met VSE besturing en 1 met een automatische liftas. In combinatie met de zelfdragende Kolibri bandlosser zorgt dit voor een zeer wendbaar voertuig met een heel laag eigen gewicht van nog geen  8000 kg. Door de lading slim in te plannen gebaseerd op de losplaatsen, kan er bij iedere rit een optimale aslast verdeling gerealiseerd worden. Het horizontaal lossen komt de veiligheid ten goede en er zijn geen hoogte beperkingen boven de 4 meter.

De BeltBlower heeft een geheel open bovenzijde, zodat snel laden van deelladingen en hele vrachten gerealiseerd  kan worden. De oplegger is voorzien van een hydraulisch bedienbaar rolzeil, wat overigens ook in elektrische uitvoering leverbaar is. De laadruimte en het lossysteem zijn volledig HACCP en GMP proof. 

De BeltBlower is 1 van de 4 genomineerde voor de Innovation Award van de RAI afdeling Speciale Voertuigen. De verkiezing van de SV Innovation Award is een initiatief van RAI Vereniging. De uitreiking van de SV Innovation Award vindt plaats tijdens de opening van de BedrijfsautoRAI 2015. Vander Peet is tijdens de beurs te vinden op stand nummer 01.328.

 

 

DEEL HET

Meer over...