Autonoom voertuig voor Aviko met opbouw van Heiwo

Aviko in Steenderen zet een volledig autonoom, elektrisch voertuig in voor het transport tussen de productie en het vrieshuis. De truck, zonder cabine, werd door Heiwo voorzien van een opbouw met een KWB bandstysteem voor automatisch laden en lossen.

De geïsoleerde opbouw werd gemaakt in opdracht van VDL Automated Vehicles. Het gaat om een speciale isotherme carrosserie die op het toegeleverde VDL chassis is geplaatst. Deze special truck rijdt geheel autonoom op het fabrieks terrein van Aviko te Steenderen. De gehele aandrijving is elektrisch.
 
Voor het automatisch laden bij de productie en lossen bij het magazijn is een bandsysteem van KWB uit Berlikum gemonteerd. Onderweg wordt het geheel op temperatuur gehouden door een in het kopschot geïntegreerde Carrier NaturaLine koelmachine met een Freonvrij koelmiddel. Deze autonome, elektrische truck rijdt op het eigen terrein van Aviko te Steenderen. Voor het automatisch laden bij de productie en lossen bij het magazijn is een bandsysteem van KWB uit Berlikum gemonteerd.
 

DEEL HET