Australische Post zet A-Double in

Voor een lijndienst van dik duizend kilometer zet de Australische Post een zogeheten A-Double combinatie in. Bij ons bekend als Super Eco Combi. De combinatie werd noodzakelijk door de toename van online bestellingen in Australië. De combi gaat rijden tussen Victoria en Sydney, een traject van zo'n 850 kilometer.

Het toegestaan GVW van de combinatie bedraagt 68,5 ton en het postbedrijf zet er een Volvo FH met 540 pk voor.  Opvallend is dat bij de goedkeuring er niet uit is gegaan van traditionele maten en gewichten maar, andersom, bekeken is of de betreffende combinatie veilig en verantwoord op het gewenste traject de lading kan vervoeren. Dit zijn zogeheten Prestatie Gebaseerde Criteria. In Australië wordt hier in toenemende mate mee gewerkt, wat er in sommige delen van het land toe heeft geleid dat er zelfs al met roadtrains van in totaal 199 ton gereden wordt.

De Australische Post heeft sinds de PGC-goedkeuring  meerdere A-Double combi’s in opbouw. De bedoeling is dat de eerstvolgende gaat rijden van Melbourne naar Brisbane, een afstand van bijna 1700 kilometer.  

DEEL HET