Afneembare, knikkende laadvloer van Veldhuizen

Veldhuizen heeft een zogenaamde 'oprij LF' ontwikkeld voor het vervoer van rollend materieel zoals grasmaaiers of golfbaanmachines. Bijzonder is dat de knikkende laadvloer ook gedemonteerd kan worden voor onder meer gladheidsbestrijding.

Deze nieuwe ontwikkeling is gebaseerd op de techniek van een knikkende oplegger van de B+E opleggers. Door de knikkende laadbak in combinatie met de oprijbanen bedraagt de oprijhoek slechts 9°. De aluminium oprijklep is uitgevoerd met een dubbele scharnier waardoor er geen extra luchtweerstand is als er leeg gereden wordt.

Om de constructie geschikt te maken voor het aanbrengen van een vangmuil koppeling, moest de scharnierende laadvoer uitgevoerd worden met een dubbele veiligheidsconstructie. De Oprijvrachtwagen is leverbaar met een laadvermogen van 10 en 11,5 Ton en mag aanhangwagens trekken tot 10 Ton. 

 

Bijzonder is dat het knikkende gedeelte van de laadvloer afneembaar is. Daardoor is de DAF LF uitstekend geschikt voor toepassingen in de gladheidsbestrijding, namelijk met een zoutstrooier. Het basis chassis is daarvoor uitgevoerd met 4 Twist-lock montagepunten en een stootbalk met achterlichten. Aan de voorzijde is er een Din-plaat gemonteerd voor de montage van een sneeuwschuif. De Knikkende LF is uit voorraad leverbaar en is tevens te huur.

DEEL HET