6 Kuiper opleggers voor DSV

Kuiper Wagenbouw heeft in samenwerking met onder andere Schenk en Scania Nederland zes wendbare combinaties voor huisvuilinzameling gebouwd voor DSV Transport uit Denemarken.

De trekker- opleggercombinaties worden in Aarhus ingezet voor het ledigen van ondergrondse afval- en glascontainers. Het basisprincipe van deze combinaties ontstond vijf jaar gelden tijdens een aanbesteding voor de gemeente Alpen aan de Rijn. Voor deze gemeente zijn toen vier van deze combinaties gebouwd die in de praktijk uitstekend blijken te voldoen.

De opleggers zijn uitgevoerd met elektro hydraulische besturing met radiografische nabesturing op beide assen. Door de uitgekiende lengte van de combinaties en de gedwongen besturing is de wendbaarheid optimaal, en zelfs beter dan van langere bakwagens. Daarnaast bieden de opleggers meer laadvermogen dan traditionele vuilniswagens.

De opleggers zijn voorzien van werklampen, flitsers voor de veiligheid en camera’s die de chauffeur zicht bieden op de omgeving van het voertuig. De perscontainer is geproduceerd door Schenk. De containers worden gelost door een in de oplegger geïntegreerd kiepsysteem.

De Scania P410 trekkers rijden op HVO en zijn voorzien van een extra treeplank. Die komt na een druk op de knop tevoorschijn en biedt de chauffeur een veilige doorgang naar het plateau achter de cabine. Vanaf die positie kan hij de kraan bedienen en heeft hij zicht op de container en de ondergrondse afvalbakken. 

DEEL HET