55 Krone Cool Liners voor het Noorse Nor-Log

Krone heeft 55 Cool Liner opleggers geleverd aan het Noorse Nor-Log. Een groot deel van de opleggers is voorzien van een grotere wielbasis vanwege de inzet met drie-assige trekkers in Noorwegen. Hierdoor worden de aslasten beter verdeeld.

50 opleggers uit de serie van 55 eenheden zijn geschikt voor gecombineerd vervoer. Deze opleggers hebben tevens de grotere wielbasis waarmee aan de specifieke Noorse eisen voldaan wordt. De trailers zijn uitgerust met Multitemp koeling en een double stock voorziening waardoor 66 lage Europallets vervoerd kunnen worden. Verder is er een speciale voorziening voor het opvangen van smeltwater bij het vervoer van vis. Door een speciaal afvoerkanaal in de vloer wordt het water opgevangen in reservoirs. Dat is een voorwaarde bij het vervoer van vis, want het laten lopen van smeltwater tijdens het transport zoals dat in het verleden ging is niet meer toegestaan.

Nor-Log Thermo AS, het voormalige Bring Frigo AS, is onderdeel van de Nor-Log Group. Onder deze groep vallen ook Suldal Transport AS en Miniekspress Transport AS. De groep is gespecialiseerd in het transport van levensmiddelen en beschikt over een groot netwerk van terminals in heel Noorwegen. In totaal omvat de vloot 500 trucks en 350 trailers voor geconditioneerde transporten. De groep maakt verder gebruik van een groot aantal charters.

DEEL HET