52 Kögel opleggers voor Combinex

De Nederlandse logistiek dienstverlener Combinex neemt 50 Kögel Cargo’s van de NOVUM generatie en 2 Kögel Cool - PurFerro quality koeltrailers in bedrijf. Combinex behoort vandaag de dag tot de grootste en meest succesvolle logistieke bedrijven in Nederland en verzorgt het vervoer van deelpartijen, complete ladingen (FTL) naar Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Tsjechië, Polen, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Zwitserland. Het bedrijf was bijzonder enthousiast over de standaarduitrusting en de hoge mate van individualisering van de nieuwe opleggers. 

De opleggers bieden de bekende voordelen van de NOVUM generatie, zoals de nieuwe lucht- en lichtconsole aan het kopschot die de krachten via de langsligger naar het chassis afvoert en het nieuwe buitenframeprofiel dat de bereikbaarheid van de Vario-Fix sjorpunten sterk verbetert. Daarnaast zijn de opleggers ook gecertificeerd conform DIN EN 12642 Code XL en beschikken ze standaard over een omvangrijke uitrusting. Combinex heeft bovendien gekozen voor een versterkt chassis met een 120 millimeter Nek en extra dwarsliggers. Deze combinatie zorgt voor nog meer stijfheid in het chassis. Een ander pluspunt is de verhoogde bodemlast c.q. draagvermogen van de vloer. De bodem is geschikt voor hogere asbelastingen met een heftruck. Tot wel 8.000 kilogram.

Optimale ladingzekering
Voor de ladingzekering zijn in het geperforeerde stalen Vario-Fix buitenframe standaard 13 paar sjorogen met grepen aan de zijkant en een trekkracht van 2.500 kilogram per oog beschikbaar. Daarnaast zijn optioneel 20 spanbanden met lus en Ergo ratels aan het buitenframe aangebracht. Deze ratels hebben een hogere STFwaarde dan de standaard ratel. Dit in combinatie met het Vario fix en sjorogen geeft de chauffeur de mogelijkheid de lading optimaal te zekeren.

Individuele uitrusting 
Aan de binnenkant van het kopschot is een 12 millimeter dikke en 2.500 millimeter hoge zeefdrukplaat en ook een vijf millimeter dikke en 500 millimeter hoge staalplaat gemonteerd De stalen plaat is onderaan verbonden met het chassis. Deze combinatie van hout en staal beschermt het kopschot tegen beschadigingen tijdens dagelijks gebruik. Voor nog meer aanrijbescherming is de achterkant van de voertuigen uitgerust met verstevigde stalen stootbuffers. Mede is er een 8 millimeter dik dwarslopend stalen hoekstuk over de gehele breedte en een afsluitnokkenbeveiliging in het midden van de chassisafsluitplaat aangebracht. Om van de gebruikelijke horizontale aluminium of houten latten te kunnen afzien zijn deze opleggers voorzien van een schuifzeil met elk 24 verticale aluminium latten per kant. Tot de verdere individuele uitrusting behoren een achterportaal met stalen hoekrongen + extra bescherming profiel zodat deur nog beter beschermt is. Een TIR-kabel met twee houders, een palletopbergkist voor 32 europallets, een gereedschapskist. Versus Dak, nog veel meer.


Kögel Cool - PurFerro 

Om het lawaai bij het laad- en losproces te minimaliseren zijn de Kögel koelers standaard uitgerust met een geluidsarme aluminium vloer. De aluminium vloer bij de premium-koeltrailers zorgt voor verbeterde hygiëne en eenvoudige reiniging. Bovendien voorkomen de bodemkuipen het binnendringen van vocht wat de levensduur en de rendabiliteit van de opleggers aanzienlijk verhoogt. De HACCP-vereisten (Hazard Analysis and Critical Control Point) voor het garanderen van de gezondheid van de consument met betrekking tot temperatuurgecontroleerd transporteren van levensmiddelen in het internationale goederenvervoer worden natuurlijk nageleefd. Ook voldoen de koeltrailers aan de ATP-FRC-vereisten. De opbouw van de multifunctionele versie van de Kögel Cool – PurFerro quality bestaat uit een hoogwaardig, verbeterd en sterk isolerend speciaal schuim dat 100 procent CFK-vrij is. De robuuste en gemakkelijk te onderhouden stalen deklaag is bovendien binnenin bekleed met harde PVC-folie. De 45 millimeter dikke wanden, het 85 millimeter dikke dak en de 125 millimeter dikke bodem uit de productie van Kögel garanderen een aanzienlijk verbeterde warmteoverdrachtscoëfficiënt (K-waarde). Deze hoge bescherming tegen temperatuurinvloeden verlaagt het energieverbruik en bespaart tevens kosten. Bovendien heeft het voertuig standaard het ladingzekeringscertificaat conform DIN EN 12642 Code XL. Het is vooral geschikt voor het vormgesloten transport van stukgoederen en goederen op pallets.  

Klantspecifieke uitvoering

Op verzoek zijn de Kögel koeltrailers uitgerust met een stootbeschermingswand. Deze uit individuele aluminium V-profielen opgebouwde beschermingswand is niet alleen flexibel en makkelijk demonteerbaar voor reinigingen, maar biedt ook optimale bescherming onder de zwaarst mogelijke omstandigheden. Naast twee paar rubberen stootbuffers is links en rechts een doorlopende rij rubberen stootbuffers aan de chassisafsluitplaat en een rubberen stootprofiel aan het portaalframe gemonteerd. Door (optioneel) direct in de wanden geschuimde vastzetrails is achteraf inbouwen overbodig en kunnen de chauffeurs de lading snel en betrouwbaar vastzetten. Tot de verdere speciale uitrusting behoren een temperatuurschrijver, een palletopbergkist voor 36 europallets, een lamphouder van staal en nog veel meer.

Kögel Telematics

De schuifzeilopleggers en de koeltrailers zijn bovendien uitgerust met Kögel Telematics. Dankzij het telematicapakket BasicTrailer, dat de services PosControl, TrailerControl en EBSControl combineert, verzendt de Kögel telematicamodule voor trailers in de Kögel Cargo opleggers gegevens zoals de positie in realtime, de koppelingsstatus en de EBS-gegevens naar het Kögel Telematics webportaal. Het telematicapakket CoolTrailer van de Cool – PurFerro quality koeltrailers stelt via de TempControl service ook gegevens zoals de ruimtetemperatuur, de bedrijfsmodus van het koelaggregaat en ingestelde setpoints beschikbaar. Alle geregistreerde gegevens kan Combinex dankzij de Kögel Telematics Connectivity database niet alleen weergeven in het Kögel Telematics webportaal en andere wagenparkbeheersystemen maar ook in realtime importeren in bestaande processen en in de meest uiteenlopende softwaresystemen.

DEEL HET

Meer over...