50 jaar Krone Coil Liner

Krone viert het 50 jarig bestaan van de Coil Liner. De eerste versie werd voor het eerst getoond tijdens de IAA in 1973 in Frankfurt.

Dat was slechts drie jaar na de start van bedrijfsvoertuigen door Krone, in 1971. Het transport van coils vormde een groot probleem voor vervoerders in die jaren aangezien ze lastig vastgezet konden worden. Als zo'n coil met een hoog eigen gewicht eenmaal in beweging kwam was er geen houden aan. De coil Liner was dé oplossing, doordat de coil in een verdiepte vloer lag en eenvoudig gezekerd kon worden. Al snel werd een coilgoot een wettelijk vereiste voor het vervoer van coils. Ook nu, 50 jaar na de start van de bouw van de eerste versie worden coils nog op dezelfde manier vervoerd. 

De nieuwste versie van de Krone Coil Liner kent vier types. De standaard oplegger voor coils tot 30 ton, een versie voor gecombineerd rail- wegvervoer en een lichtgewicht versie, de Coil Liner Ultra. De nog lichtere Coil Liner Compact is korter, en weegt zelf slechts vijf ton. 

Het Vario Coil systeem in de Coil Liner Compact zorgt voor betrouwbare ladingzekering door middel van een vergrendelingsrail in de traversen. 

 

DEEL HET

Meer over...