3 Ekeri opleggers voor DST- De Steenburger Transport

DST- De Steenburger heeft drie nieuwe Ekeri opleggers besteld. De opleggers worden geleverd door Carrosserie Elenbaas in samenwerking met RTR.

Het gaat om geïsoleerde opleggers met zijdereuren, zoals die in Scandinavië vaak ingezet worden. Daarmee worden de voordelen van een koel-vriestrailer gecombineerd met die van een schuifzeil oplegger, aangezien er ook vanaf de zijkant geladen kan worden. 

De opleggers zijn voorzien van een double deck systeem, Multitemp koelmachines en rails voor ladingzekering in het dak en de zijwanden. De opleggers zijn verder geschikt voor het vervoer van vis waarvoor een vis- afvalwater tank gemonteerd is. Daardoor loopt het water niet meer op straat. De opleggers zijn volledig inzetbaar in Scandinavië, ook in de wintermaanden. Daarvoor zijn er verwarmde kisten aangebracht, maar ook de afvalwatertank wordt verwarmd om bevriezing te voorkomen. De opleggers zijn uitgerust met GPS tracking met temperatuur controle. 

De drie assers zijn uitgerust met een sturende naloopas in een typisch Scandinavische configuratie, met de assen vrij ver naar achteren. Hiermee voldoen de opleggers aan bijvoorbeeld de Noorse brugformule. De opleggers worden nog voorzien van reclame.

DEEL HET