15 Talson Trailers voor Stokholm A/S

Stokholm Transport A/S, een toonaangevend bedrijf in de Event Logistics in Denemarken heeft een order voor vijftien op maat geproduceerde megatrailers geplaatst bij Talson. Na aflevering bezit Stokholm de grootste Talson-vloot in Scandinavië.

Directeur Jakob Stokholm: “Onze interesse in Talson ontstond na het inspecteren van enkele 20 jaar oude Talsons van een van onze klanten. De trailers bleken in zo goede staat dat we direct overtuigd waren van de kwaliteit.” Naast de degelijkheid, gaf de praktische bruikbaarheid de doorslag in de keuze voor Talson. “Deze Talson trailers beschikken over Talfix panelen waarmee we projectlading op alle mogelijke manieren kunnen zekeren. En we kunnen ze als twee-asser bestellen met ruim 21 ton laadvermogen én ruimte voor onze ramps (4 meter lange oprijplanken) onder het chassis.” Die lading bestaat uit (kwetsbare) zaken als decorstukken, elektronische apparatuur en opbouwelementen voor beursstands en podia. De combinaties van Stokholm zijn te vinden bij evenementen in Denemarken en andere Europese landen. Het bedrijf groeit snel, onder andere door samenwerking met een Britse collega-logistiek dienstverlener.

De opleggers zijn zelfdragend met een aluminium box met een semi-frame van ST-52 staal. De opleggers werden geleverd met 445/45 R19,5 wielen en banden waardoor de schotelhoogte varieert tussen de 990 en 1040 mm. Het eigen gewicht bedraagt 8305 kg ex de Zepro achtersluitende laadklep met een capaciteit van 2,5 ton. 

Over Talson Trailers

Talson Trailer is marktleider in Europa in de bouw van luchtvrachtopleggers, en een van de toonaangevende producenten van gesloten opleggers. Talson levert aan de industrie producten in het hoogste kwaliteitssegment: innovatieve, flexibele gesloten opleggers met een unieke aluminium structuur. Talsons hoofdkantoor is gevestigd in Venlo (NL). Het aflevercentrum bevindt zich in Goch (D), in het hart van de Europese transportbranche. Er is een tweede productielocatie in Ulm (D). De grootste productielocatie van Talson bevindt zich in Adapazari (TR).

Over Stokholm Transport A/S

Stokholm Transport is een familiebedrijf met vestigingen in Rodovre (DK) en Höör (SE), gespecialiseerd in projecttransport in heel Europa. Het bedrijf beschikt over 55 eigen trekkers en circa 70 opleggers, en verzorgt vooral transport en handling rondom events zoals beurzen, concerten, tv- en theaterproducties. Met een flexibele planning, permanente tracking van het materieel en intensief contact met medewerkers en klanten, speelt Stokholm in op de hoge eisen van de event-industrie.

DEEL HET