15 Kögel Cool-PurFerro trailers voor Wetralog

WETRALOG GmbH, sinds 2003 een zelfstandige onderneming voor foodlogistiek in de Westfleisch-groep, heeft vijftien premium-diepvriestrailers van Kögel Trailer aan haar wagenpark toegevoegd. De internationaal opererende expediteur voor levensmiddelen WETRALOG is verantwoordelijk voor de hele logistiek van het Westfleisch-concern en heeft zich gespecialiseerd in logistiek voor leeggoed, transport van levende dieren en fabriekstransporten tussen de verschillende vestigingen van Westfleisch. De expediteur zet de nieuwe Kögel-diepvrieskoelopleggers voornamelijk in voor vleestransport voor de vak- en groothandel. WETRALOG was bijzonder enthousiast over de standaarduitrusting en de hoge mate van individualisering van de koeltrailers van Kögel.

Kögel Cool – PurFerro quality
Om het lawaai bij het laad- en losproces tot een minimum te beperken, worden de Kögel-koelers standaard voorzien van een geluidsarme aluminium vloer. In de vloer zorgen gelaste aluminium kuipen bij de premium-koeltrailers voor verbeterde hygiëne en eenvoudiger reinigen. Bovendien voorkomen de bodemkuipen het binnendringen van vocht in dragende substanties, wat de levensduur en de rendabiliteit van de opleggers aanzienlijk verhoogt. De HACCP-eisen (Hazard Analysis and Critical Control Points) voor het garanderen van de gezondheid van de consument met betrekking tot temperatuurgecontroleerd transporteren van levensmiddelen in het internationale goederenvervoer worden uiteraard nageleefd. Bovendien voldoen de multifunctionele koeltrailers aan de ATP-FRC-eisen. De opbouw van de multifunctionele koelversie van de Kögel Cool – PurFerro quality bestaat uit een hoogwaardig, verbeterd en sterk isolerend speciaal schuim dat 100 procent CFK-vrij is. De robuuste en gemakkelijk te onderhouden stalen deklaag is bovendien binnenin bekleed met harde PVC-folie. De 60 millimeter dikke wanden, het 85 millimeter dikke dak en de 125 millimeter dikke bodem uit de productie van Kögel garanderen een lage warmteoverdrachtscoëfficiënt (K-waarde). Deze hoge bescherming tegen temperatuurinvloeden verlaagt het energieverbruik en bespaart tevens kosten. Bovendien hebben de opleggers standaard het ladingzekeringscertificaat conform DIN EN 12642 Code XL. Het is vooral geschikt voor het vormgesloten transport van stukgoederen en goederen op pallets.

Individuele uitrusting voor WETRALOG
Natuurlijk zijn de premium-diepvriestrailers van Kögel ook verkrijgbaar met een breed scala individuele uitrustingen voor de meest uiteenlopende eisen in de verschillende toepassingsgebieden. Op verzoek zijn de door WETRALOG bestelde Kögel Cool – PurFerro quality-trailers voor een snelle en betrouwbare ladingzekering voorzien van direct in de wanden ingeschuimde etage- en vastzetrails. Zo kunnen bijvoorbeeld via de twaalf etagerails per zijwand maximaal 33 europallets in de lengte worden geladen met de bijbehorende palletdragers. Een uitschuifbare aluminium ladingzekeringsbalk voor de combi-vastzetrails helpt bij de deelladingzekering. Voor een optimale bescherming van het kopschot en de verdamper en voor een verbeterde luchtcirculatie zijn de koeltrailers voorzien van de optionele Kögel-stootbeschermingswand. Deze uit individuele aluminium V-profielen opgebouwde beschermingswand is niet alleen flexibel en makkelijk demonteerbaar voor reiniging, maar biedt ook optimale bescherming onder de zwaarst mogelijke omstandigheden. Naast een paar dubbele RVS stootrollen zijn links en rechts twee doorlopende rijen rubberen bumpers aan de chassisafsluitplaat en een rubberen bumperprofiel aan het portaalframe gemonteerd. Tot de speciale uitrusting behoren daarnaast nog een kunststof brandstoftank voor het koelaggregaat, een aslift voor de eerste en derde as, een stalen verlichtingsdrager, verschillende led-verlichtingselementen en nog veel meer. 

 

DEEL HET