130 aluminium LAG containers voor Bruhn

Het Duitse Bruhn Spedition heeft bij LAG Trailers een order geplaatst voor de levering van 130 aluminium containers. Het gaat hierbij om zowel box- als silo containers. Daarnaast werd een omvangrijk deel van de Bruhn containervloot gerefurbished door LAG.

Eind vorig jaar werd de omvangrijke order geplaatst voor de levering van 100 box-containers en tien silo-containers. Daarnaast werd er opdracht gegeven voor het refurbishen van een groot deel van het bestaande park aan 40' silo containers middels het LAG refurbishment programma.

De 100 nieuwe 30Ft aluminium box-containers zijn bestemd voor de afdeling 'Dry Bulk' van Bruhn. Voor deze afdeling zijn ook de tien aluminium 40Ft silocontainers. Ook een ultralaag 20' LAG kipchassis met rotary valve maakt deel uit van de order.

De boxcontainers zijn versterkt met 13 U-profielen en een speciale stapelbescherming. Verder zijn deze containers voorzien van beluchtingsopeningen. De high-cube uitvoering en het lage eigengewicht van slechts 2,3 ton maken uiterst efficient transport mogelijk met deze containers.

De bulk containers zijn volledig uitgerust met RVS luchtleidingen en een uitgebreid aanbod aan veiligheidsmaatregels. Het eigengewicht van de aluminium bulk containers bedragt slechts 2,5 ton wat een hoog netto laadvermogen mogelijk maakt.

LAG Refurbish programma

Een veertigtal silo containers werd door LAG gerefurbished. Dat betekent onder meer dat schades hersteld worden. Verder werden de containers verbeterd door het aanbrengen van dubbelingsplaten. Vervolgens werden de containers gestraald, gespoten en opnieuw beletterd. Bruhn Spedition maakt systematisch gebruik van het LAG refurbishment programma wanneer containers de kritische leeftijd van 10 tot 12 jaar bereiken. Luc Herman, technisch expert bij Bruhn Spedition: ''Door voor dit systeem te kiezen gaan we langer en ecologischer om met bestaand materieel. Daarnaast garandeert dit dat het materieel er steeds goed uitziet en dat het aangepast blijft aan de geldende veiligheidsnormen van dat moment.''

 

DEEL HET

Meer over...