12 Heiwo trailers voor Bakker Transport & Warehousing

Bakker Transport & Warehousing in Heerenveen is al meer dan 25 jaar een trouwe klant van Heiwo. Vorig jaar werden er nog zes nieuwe geïsoleerde, gesloten opleggers afgeleverd, en dit jaar komen daar nog eens 12 koel-vriestrailers bij voor de winkeldistributie.

Directeur Anne Bakker begon ruim dertig jaar geleden met een bevrachtingskantoor en dat groeide in die jaren uit tot een bedrijf met op dit moment 40 trekkende eenheden, 60 opleggers en in totaal meer dan 30.000 vierkante meter geconditioneerde warehousing in Heerenveen. Anne Bakker: ,,we hebben in dertig jaar tijd een mooie ontwikkeling doorgemaakt voor verschillende klanten en die groei zet zich op dit moment vooral voor in het transport. Door een groeiende vraag van onze vaste klanten wordt de vloot nu uitgebreid met 11 nieuwe trekkers en 12 opleggers voor de winkeldistributie. Wij kiezen voor dit werk voor Heiwo opleggers vanwege onze uitstekende ervaringen met dit merk. In het intensieve werk in de winkeldistributie worden er zware eisen gesteld aan het materieel en een Heiwo oplegger is daar voor gebouwd. De bevestiging van de wanden en met name het kopschot is bestand tegen onze zware inzet van meerdere malen laden en lossen per dag en de opleggers zijn daardoor bijzonder duurzaam’’.

Lange levensduur

De opleggers worden uitgerust met Thermo King koelmachines met dubbele verdampers, twee tussenschotten, een gestuurde laatste as en een ondervouwende Dhollandia laadklep. Daarnaast worden de trailers voorzien van een aantal klant specifieke voorzieningen zoals ‘Tracking & Tracing’ en temperatuur sensoren die op afstand afgelezen kunnen worden. Ook zijn de deuren voorzien van sensoren waardoor het aantal bewegingen gemonitord kan worden. ‘’Dit alles heeft te maken met de wensen van de klant die dit op zijn beurt ziet als een belangrijke factor in het waarborgen van de koelketen’’ aldus directeur Nic Bakker. Verder worden de opleggers voorzien van Alcoa wielen die zorgen voor een fraaie uitstraling. ,,Onze ervaring met die wielen is dat ze een heel trailerleven lang meegaan. Iets wat vaak voor stalen velgen niet geldt. Wij doen lang met de opleggers, meestal een jaar of 14. Halverwege die looptijd laten we de opleggers dan een keer helemaal reviseren en laten we een nieuwe laadklep monteren. Na zo’n revisie ziet alles er weer als nieuw uit voor een volgende ronde van zeven jaar’’ aldus Bakker.

Heiwo 24 uurs service

Bakker maakt voor het onderhoud en voor reparaties gebruik van de service afdeling van Heiwo in Wolvega. Anne Bakker: ,,Heiwo heeft een eigen 24 uurs dienst voor storingen waar we altijd op terug kunnen vallen. Ons materieel rijdt vaak 22 uur per dag en continuïteit is voor ons van groot belang. Daarbij komt dat Wolvega op een steenworp afstand van Heerenveen ligt’’. Bakker hecht aan langdurige relaties met klanten en leveranciers, en dat geldt ook voor de samenwerking met Heiwo. ,,In de afgelopen 25 jaar hebben we een uitstekende relatie opgebouwd met Heiwo, maar bijvoorbeeld ook met Thermo King en met Profile Tyrecenter en Michelin. Wij geloven in duurzame relaties omdat we geloven dat dit de kwaliteit en betrouwbaarheid ten goede komt. Zoals gezegd werken wij intensief met ons materiaal voor veeleisende klanten en dan is kwaliteit en betrouwbaarheid van het grootste belang’’.

De groeiende vraag vanuit opdrachtgevers zorgt voor een uitbreiding van de vloot en daarmee ook voor nieuwe chauffeurs. Op de website staat meer informatie, klik hier!

DEEL HET