1000 trailers in vijf jaar voor SMET

Het Italiaanse SMET heeft in vijf jaar tijd in totaal 1000 Kögel huckepack opleggers afgenomen. Het gaat om het type Kögel Cargo Rail uit de Novum generatie van de Duitse trailerbouwer.

SMET is een Europees netwerk wat met name gebruik maakt van multimodal toepassingen. Het bedrijf zet zowel rail als scheepvaart in naast het wegtransport. Daarmee biedt SMET altijd de meest duurzame oplossing voor de klant met het oog op de CO2 uitstoot. Met de order voor 1000 opleggers in de afgelopen vijf jaar is het wagenpark van SMET nu uitgebreid en volledig vernieuwd.

Dankzij de in het chassis geïntegreerde grijperranden, het aramide dekzeil voor de grijptangen en de speciale assen van de Rail uitvoering zijn de opleggers per spoor verlaadbaar. Bovendien zijn de opleggers ontworpen voor flexibele verlading op de meest gebruikelijke “Taschenwagen” van de Duitse spoorwegen en voor een steunbokhoogte van 980 millimeter. Uiteraard zijn de opleggers ook gecertificeerd conform DIN EN 12642 Code XL, wat inhoudt dat ze goedgekeurd zijn voor transport op snelle goederentreinen met een snelheid van tot 140 km/u.
Voor onbegeleid scheeps- en ferrytransport kan de Kögel Cargo Rail optioneel worden voorzien van een RoRo-uitrusting. Dit omvat een acht millimeter dikke gesloten glijplaat en vier paar sjorringen voor zware ladingen die zijn getest op een belasting van 12.000 kilogram. De mechanisch versterkte steunpoten in de ferryuitvoering met rollen zijn het laatste element van de RoRo-uitrusting.
De optionele FlexiUse opbouw van de Kögel Cargo Rail opleggers heeft acht verstelmogelijkheden van elk 25 millimeter vooraan en vier van elk 50 millimeter achteraan, zodat de opbouwhoogten vooraan en achteraan onafhankelijk van elkaar 200 millimeter kunnen worden versteld. Dankzij de vrije binnenhoogte van 2.800 tot 3.000 millimeter voor- en achteraan kan SMET dagelijks goederentransporten uitvoeren.

Individuele uitrusting voor SMET

Tot de overige individuele uitrusting behoren vier paar uitklapbare en 600 millimeter hoge zijborden, dekzeilen met twee houders, een gereedschapskist, een mechanisch-hydraulische hefvoorziening, een indicatorsysteem voor remvoeringslijtage en nog veel meer.

 

DEEL HET

Meer over...