10 Hertoghs trailers voor Kennis Transport

Hertoghs Carrosserieen uit Roosendaal profileert zich ook als trailerbouwer. Onlangs werden de eerste vier uit een serie van tien nieuwe opleggers afgeleverd aan Frankrijk specialist Kennis Transport.

Het gaat om speciale en flexibel inzetbare Mega schuifzeil opleggers met een schotelhoogte van 95 cm. De opleggers staan op 445/45R19,5 banden waardoor de chassishoogte beperkt kon blijven tot slechts 1030 mm. De inwendige hoogte van de opleggers bedraagt hierdoor op drie centimeter na drie meter.

In de opleggers is een eenvoudig te demonteren constructie aangebracht waardoor een tweede- en zelfs derde laadvloer gemaakt kan worden. Extra rongposities en gegalvaniseerde rongen en dwarsstangen vormen een stabiele extra ladingdrager. De extra laadvloeren kunnen op verschillende hoogtes worden aangebracht.

De opleggers zijn aan de achterzijde voorzien van een voorziening voor het meenemen van een meeneemheftruck. In het midden tussen de chassisbalken is een opbergruimte waar een set aluminium oprijplaten opgeborgen kan worden. Deze ruimte is afsluitbaar door middel van een RVS klep. Verder is er een kist aangebracht waarin rongen en dragers van de extra laadvloeren opgeborgen kunnen worden.

Het achterportaal van de opleggers is zodanig uitgevoerd dat het tot 350 cm verbreed kan worden. Hierdoor kunnen ook brede voertuigen of overmaatse ladingdelen via de achterkant geladen en gelost worden.

De schuifkap constructie voldoet aan de TÜV DIN EN 12642 XL normering. De zeilen zijn voorzien van anti-diefstal mazen. De plywood achterdeuren met dubbel sluitwerk zijn voorzien van SBS sloten tegen ladingdiefstal.

DEEL HET