10.000e MAX Trailer geproduceerd

Het merk MAX Trailer werd in 2012 gepresenteerd en dat zorgde in de branche voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Het modulaire MAX trailer concept bleek echter aan te slaan en onlangs werd al de 10.000e MAX trailer afgeleverd.

Het principe van MAX Trailer is eenvoudig en ingenieus: Het merk biedt een aantal verschillende voertuigtypes voor speciaal en zwaar transport. De opleggers zijn standaard geconfigureerd met alles wat er nodig is voor een functionele- en praktische inzet. ,,Deze standaardisatie blijkt goed aan te slaan bij de klanten, omdat de modellen na een uitvoerige analyse precies voldoen aan de behoeftes van de klanten''  aldus Mario Faymonville, Product Manager van MAX Trailer. ,,Onze klantenkring heeft een mooie stabiele groei doorgemaakt en dat geldt ook voor ons verkoop- en servicenetwerk door heel Europa. Gestandaardiseerde voertuigen met een geoptimaliseerde uitrusting in premium kwaliteit blijken een schot in de roos te zijn. Hiermee bieden wij een uitstekend product voor een aantrekkelijke prijs, waarmee MAX Trailers tevens profiteert van de Faymonville Group'' aldus Mario Faymonville.

De 10.000e MAX trailer is besteld door Rutges Cargo. Het gaat om een uitschuifbare MAX100 semi- dieplader met wielkuipen. De oplegger wordt geleverd door Hertoghs Carrosserieën in Roosendaal. Dit bedrijf is dealer van MAX Trailer sinds de oprichting in 2012. De oplegger wordt geproduceerd in Polen in de onlangs tot 55.000 vierkante meter uitgebreide fabriek.  

DEEL HET