Veldhuizen Trucks en Wagenbouw

Veldhuizen Wagenbouw uit Groenekan is groot geworden met trekker-opleggercombinaties voor BE rijbewijs. Met name de Clixtar-combinaties, waarbij een oplegger gefixeerd wordt aan de trekker, zijn erg succesvol.

Daarnaast specialiseerde het bedrijf zich steeds meer op zware trucks, waarmee de naam van het bedrijf aangepast werd naar Veldhuizen Trucks. Voorbeelden daarvan zijn de oprijwagens op basis van DAF en Iveco. De originele chassis worden vanaf de versnellingsbak door Veldhuizen vervangen door een zelf ontwikkeld compact chassis wat standaard gegalvaniseerd wordt afgeleverd. In deze lijn zijn nu oplossingen voor netto laadvermogens van 7 tot maar liefst 22 ton!

De laatste jaren is Veldhuizen Trucks uitgegroeid tot de grootste leverancier van speciale bouwvoertuigen van verschillende merken. Met asbijplaatsingen en met het Wide-Spread tandemstel wordt het optimale laadvermogen behaald voor deze trucks.

Quadro

Een speciaal hoofdstuk is weggelegd voor het Quadro concept van Veldhuizen trucks. Met deze, uiterst compacte vijf- assers worden een maximaal laadvermogen gecombineerd met een optimale inzet. De 8 meter lange kippers kunnen namelijk, binnen de wettelijk toegelaten lengtewetgeving een dieplader- aanhangwagen meenemen met daarop een complete asfaltset. Tot nu toe was dit slechts mogelijk met vier- assige kippers, waardoor het laadvermogen van die trucks tekort kwam. De Quadro van Veldhuizen is zodanig succesvol dat andere merken het concept inmiddels gekopieerd hebben. Veldhuizen Trucks levert Quadro uitvoeringen van de merken Scania, Iveco, Merceds-Benz en Renault Trucks. 

Naast de verkoop en serviceverlening van voertuigen, aanhangwagens en opleggers biedt Veldhuizen Wagenbouw ook rental en leasing aan.

Verhuurvloot

De vloot van BE-Rent bied potentiele klanten de mogelijkheid om eerst een periode proef te draaien met een concept. De verhuurvloot loopt uiteen van trekkers tot complete Clixtar-voertuigen met kipperopbouw. Daarnaast zijn er kippers in een groot aantal verschillende uitvoeringen beschikbaar voor de verhuur. De vloot omvat 8x8, 10x8 en 10x4 voertuigen met zand- en asfaltkippers van de merken Scania, DAF, Iveco en Mercedes. Ook 8x4 zwaar transport trekkers tot 180 ton zijn beschikbaar.