Veldhuizen Trucks en Wagenbouw

Veldhuizen Wagenbouw uit Groenekan is specialist waar het gaat om trekker-opleggercombinaties voor BE rijbewijs. Met name de Clixtar-combinaties, waarbij een oplegger gefixeerd wordt aan de trekker, zijn erg succesvol.

Veldhuizen gaat echter ook steeds verder met voertuigen voor C- en CE-rijbewijs. Voorbeelden daarvan zijn de oprijwagens op basis van DAF en Iveco. De originele chassis worden vanaf de versnellingsbak door Veldhuizen vervangen door een zelf ontwikkeld compact chassis wat standaard gegalvaniseerd wordt afgeleverd. In deze lijn zijn nu oplossingen voor netto laadvermogens van 7 tot maar liefst 22 ton!

Een andere noviteit is de extra lage DAF LF trekker. Dit voertuig heeft een dermate lage schotelhoogte dat alle BE-opleggers ermee vervoerd kunnen worden. Door gebruik te maken van LED-verlichting behoren problemen met 12- of 24-volt systemen tot het verleden.

Naast de verkoop en serviceverlening van voertuigen, aanhangwagens en opleggers biedt Veldhuizen Wagenbouw ook rental en leasing aan.

Verhuurvloot

De vloot van BE-Rent bied potentiele klanten de mogelijkheid om eerst een periode proef te draaien met een concept. De verhuurvloot loopt uiteen van trekkers tot complete Clixtar-voertuigen met kipperopbouw, gekoelde laadbak en zelfs de zware Hovertrack-voertuigen. 

Daarnaast zijn er kippers in een groot aantal verschillende uitvoeringen beschikbaar voor de verhuur. De vloot omvat 8x8, 10x8 en 10x4 voertuigen met zand- en asfaltkippers van de merken Scania, DAF, Iveco en Mercedes. Ook 8x4 zwaar transport trekkers tot 180 ton zijn beschikbaar.

Hoovertrack

Een geheel ander specialisme is de Hoovertrack van Veldhuizen. De Hoovertrack is een voertuig voor de grondverzet- en landbouwsector wat gebaseerd is op de Iveco Trakker. Extreem hoge laadvermogens en een grote terreinvaardigheid kenmerken de Hoovertrack-voertuigen. Zo is er een trekker met kipperoplegger combinatie die goed is voor een GVW van 85 ton, uiteraard voor afgesloten terreinen. Verder zijn er de agrarische uitvoeringen met een speciale cabine voor meer zicht. Deze voertuigen zijn geschikt voor zowel het terrein als voor op de openbare weg. Doordat het gekentekende voertuigen zijn, mag hiermee gewoon over de snelweg gereden worden met 80 kilometer per uur. Speciale toepassingen zijn ondermeer bermmaaiers, silagevoertuigen en agritanks. Veldhuizen past bij de Hoovertrack een eigen wide-spread gestuurd tandemstel toe. Dit puur mechanische gestuurde tandemstel wordt ook aangeboden onder Iveco Trakker kippers.

Veldhuizen Trucks en Wagenbouw
Kon. Wilhelminaweg 259
3737 BA Groenekan
Nederland
T. 0346 - 259 600
F.: 0346 - 259 610

Video's van Veldhuizen Trucks en Wagenbouw

  • Video bij: Veldhuizen Trucks en Wagenbouw