VB Trailerbouw

VB Trailerbouw is een samenvoeging van de trailermerken Vogelzang en Bulthuis. Het bedrijf is onderdeel van de Nijwa Groep en produceert hoogwaardige opleggers en aanhangwagens met onder andere eigen stuursystemen.

Bulthuis gespecialiseerd in de productie van kippers en cargofloor opleggers voor losgestorte lading. Sinds de overname door Borg worden de Bulthuis producten ook in Bedum geproduceerd.

De opkomst van de LZV’s in Nederland inspireerde Volgenzang ondermeer tot een innovatief concept waarbij de ‘link’ van een B-Double ook apart ingezet kan worden als 13,60 oplegger. De ombouw is eenvoudig doordat het achterste deel van de laadvloer inclusief achterbumper met twistlocks bevestigd is. De link is voorzien van een zeer compacte uitvoering van het eigen stuursysteem van Vogelzang. Ondanks dit stuursysteem is de totale hoogte van de laadvloer slechts 105 cm.

Wanneer een standaard oplegger voldoende is dan kan er gereden worden met het  vloerdeel er op. Als de drukte en de route het toelaten dan kan de oplegger als Link ingezet worden. Necap uit Wieringerwerf werkt tot volle tevredenheid met dit systeem.

VB Trailerbouw
Industrieweg 8
9781 AC Bedum
Nederland
T. +31 (0)50 - 30 393 43
F.: +31 (0)50 - 301 38 42