Truckcenter Veendam

Truckcenter Veendam is al ruim 12 jaar actief met de in- en verkoop van transport materieel. Tot twee jaar geleden verdween zo’n 90% van alle trucks en trailers naar landen over de hele wereld, maar dat is de laatste tijd aan het verschuiven.

 

Truckcenter Veendam werd opgericht door Jaap de Vries. Hij verdiende zijn sporen in de truck branche bij verschillende bedrijven voordat hij zelf begon met de handel in gebruikt Nederlands transport materieel. Ruim een jaar geleden werd het bedrijf versterkt met de komst van Gerwin de Wit. Ook hij is een echte truck- en trailerspecialist met jarenlange ervaring.

 

Vanuit hun vorige werkomgeving kenden de beide mannen elkaar al 24 jaar en sinds 1 januari 2022 gingen ze samen verder met Truckcenter Veendam. Wij spreken de beide heren in hun gezellige kantoor in Veendam. Op het terrein staat een grote voorraad trucks en opleggers rondom de garage waar de trucks verkoop klaar worden gemaakt. De beide heren zijn erg gehecht aan persoonlijk contact met de klant. Gerwin: ,,In deze handel gaat het om persoonlijke contact met de klant want dat vinden wij beide van groot belang. Door onze schaalgrootte kan dat ook, zonder dat de klant een nummer wordt, gewoon de tijd nemen voor een goed gesprek bij een lekker bak koffie is hoe wij de zaken willen doen.’’

 

,,De verkoop bij Truckcenter Veendam was met name export gericht, maar ik heb met 33 jaar ervaring een enorm netwerk van vervoerders in Noord Nederland, en dat bracht met zich mee dat we steeds vaker materieel in eigen land verkopen. Bijkomend voordeel hierbij is de inkoopkant van de gebruikte trucks en trailers’’ aldus De Wit.

 

Jaap doet ongeveer 20% van de inkoop en 80 procent van de verkoop, met name de export, en Gerwin 80% van de inkoop en 20% van de verkoop met name in Nederland. Concreet geeft dit aan dat Truckcenter Veendam heel erg breed bezig is in de markt, aldus beide heren.

De trucks op het terrein in Veendam lopen nogal uiteen in uitvoering, leeftijd en kilometrage. Zo staan er jong gebruikte Euro-6 trekkers maar ook wat oudere exemplaren in de rij. De oudere voertuigen verdwijnen vaak naar landen buiten de EU door de strenge emissie eisen in West Europa, de jongere trucks daarentegen krijgen steeds vaker een tweede leven in Nederland en de andere landen in de EU of daarbuiten zoals het Midden-Oosten, Zuid Amerika en Oost Europa

 

Advies in trucks én trailers

Gerwin de Wit: ,,Regelmatig melden zich eigenrijders die voorzichtig willen beginnen met een jong gebruikte truck, maar steeds vaker zien we ook dat grotere transportbedrijven hier een stukje uitbreiding van de vloot vinden met name door de lange levertijden en sterk gestegen prijzen van nieuwe trucks. Door onze ruime ervaring kunnen wij bij een bak koffie mensen heel goed adviseren over hun aankoop. Soms heeft de emotie de overhand, maar wij proberen altijd om ook bedrijfsmatig het beste advies te geven, dat geldt zowel voor trucks als voor trailers’’.

Nieuwe opleggers

Naast gebruikte trucks en trailers verkoopt Truckcenter Veendam ook nieuwe opleggers. Zo is het bedrijf importeur van het Duitse merk Seka tanktrailers. Jaap: ,,Dat zijn starre drie assers, maar met heel veel verschillende types tanks, uiteenlopend van 26.000 tot 38.000 liter inhoud. Seka bouwt zowel tanktrailers voor levensmiddelen, agrarisch en voor ADR vervoer’’.

Naast de Seka tanktrailers verkoopt Truckcenter Veendam ook nieuwe Schmitz Cargobull opleggers. De beide mannen vertellen enthousiast: ,,Wij krijgen maandelijks twee a drie nieuwe Schmitz Cargobull opleggers binnen waardoor we uit voorraad kunnen leveren. In principe zijn dat standaard schuifzeil trailers welke wij in de basis van de juiste en goede opties voorzien, maar los van dat kunnen wij tot een maand voor aflevering de specificaties nog wijzigen. Bijvoorbeeld als een klant een stuur as wil, een Kooi-Aap aansluiting, een laadklep, een ander kleur zeil, reclame, houtrongen met meerdere rongpotten etc. Hiermee kunnen we eigenlijk iedereen van de juiste trailer voorzien met een korte levertijd. Daarnaast hebben we natuurlijk altijd een voorraad (jong) gebruikte opleggers in allerlei uitvoeringen, zoals koel-vries opleggers, bulkopleggers, walking floor etc.’’

In- en export service

Truckcenter Veendam houdt zich naast de handel in trucks en trailers ook bezig met de begeleiding van in- en export. Hiervoor is het bedrijf RDW gecertificeerd waardoor export kentekens, vrijwaringen, export-documenten, verzekeringen en dergelijke verzorgd kunnen worden. Kortom, op eigenlijk ieder vlak is Truckcenter Veendam voor u het juiste aanspreekpunt!