Nooteboom Trading

Nooteboom Trading in Zeewolde is in 2008 opgericht door Igmar Nooteboom. Als vijfde generatie uit een familie van trailerbouwers is hij al snel succesvol met de in- en verkoop van gebruikte trailers.

Getrokken materieel voor het speciaal transport wordt al snel het specialisme. Door de jaren heen heeft Nooteboom Trading zich toegelegd op het ontzorgen van de klant. ,,Your Load Suits Our Solution’’ is het credo. Daarbij gaat het om ladingen tot 115 ton over de weg of modulaire, koppelbare, en zelfs aangedreven voertuigen voor ladingen tot wel 1500 ton.

Voor de Europese markt heeft Nooteboom Trading een zeer divers portfolio van gebruikte trailers voor het speciaaltransport. Van vlakke (uitschuifbare) opleggers, semi-diepladers en diepladers tot aan modulaire assenstellen met verschillende aanbouwdelen of SPMT’s voor de echt zware ladingen. Door actief in te kopen is er altijd een ruime voorraad aan diverse trailers.

Rino Trailers

Vanaf 2009 is ook gestart met de engineering en productie van eigen trailers onder de naam RINO Trailers. Onderhoudsarme Heavy Duty trailers met starre assen werden ontworpen voor het zware gebruik in Afrika en het Midden-Oosten. Deze drie- of vierassige trailers zijn bijzonder robuust voor extra zware ladingen en gebruik op minder begaanbare wegen.  Voor de Europese markt ontwikkelde RINO trailers een (uitschuifbare) mega trailer met een zeer laag eigengewicht en hoge koppeldruk. Inmiddels is het programma van RINO trailers uitgebreid met vlakke opleggers, citytrailers en ballast trailers met gestuurde assen en  starre assen, alsmede aanhangers in diverse gewichtsklasse.

Schwarzmüller

Ook verzorgt Nooteboom Trading  sinds 2017 het importeurschap van de Oostenrijkse trailerbouwer Schwarzmüller in Nederland. De slogan: Intelligente voertuigen, die Schwarzmuller voert staat garant voor een doordachte constructie. Robuust maar toch lager in eigengewicht dan andere merken. Dit lagere eigengewicht komt ten goede van het laadvermogen. Daarnaast zijn de schuifzeilentrailers met en zonder coilvloer makkelijk in gebruik.  Schwarzmüller is ook bekend van zijn uitgebreide range aan kipperstrailers, ook uitgevoerd met 18 ton koppeldruk. Uitgevoerd in staal voor robuuste ladingen of aluminium voor een maximaal laadvermogen. Daarnaast behoren een drie- en vier-assige oprijaanhanger voor het machinetransport ook tot het portfolio. Zo kan Nooteboom Trading haar klantenkring een breed scala aan transportoplossingen bieden: one stop shopping in Zeewolde. 

Een project van korte duur of een éénmalig transport van een bijzondere lading? Ook daarvoor heeft Nooteboom Trading de oplossing. In de moderne verhuurvloot zitten diverse diepladers, uitschuifbare vlakke opleggers , zware semi-diepladers of megatrailers. De verhuurvloot is al te huur vanaf 1 dag tot iedere gewenste periode.

Verhuizen

De groei van Nooteboom Trading gaat voorspoedig tot het bedrijf begin 2018 door een alles verwoestende brand getroffen wordt. ,,Een trieste gebeurtenis’’ zegt eigenaar Igmar Nooteboom. Positief als hij is gaat hij niet bij de pakken neerzitten. 700 meter verder op het industrieterrein van Zeewolde wordt een geschikte locatie gevonden voor de herbouw. Aan de Werktuigweg 1 in Zeewolde is meer ruimte voor de trailervoorraad. Op het terrein beschikt Nooteboom Trading over een zeer modern ingerichte werkplaats, wasplaats en spuitcabine. Alle trailers worden bij binnenkomst schoongemaakt, nagekeken en voorzien van een kundig inspectierapport. Bij verkoop of verhuur kunnen trailers in de eigen werkplaats naar klantspecifieke wensen worden aangepast. Ook de gewenste kleur kan in eigen huis worden aangepast. Door te stralen met  CO2 / droogijs  blijft de beschermlaag van de trailer intact, maar is er van de oorspronkelijke kleur niets meer terug te vinden.

Voor iedere transportbehoefte heeft Nooteboom Trading in Zeewolde dus de oplossing. In Europa of ver erbuiten. Tijdelijk of voor de lange termijn. Met buitengewone afmetingen of een zwaar gewicht: Nooteboom Trading heeft een passend advies!

Nooteboom Trading
Werktuigweg 1
3899 AN Zeewolde
Nederland
T. +31365234275

Nieuws over Nooteboom Trading

Video's van Nooteboom Trading

  • Video bij: Nooteboom Trading