Lamberet

Het Franse merk Lamberet wordt in Nederland vertegenwoordigd door Carrosserie Elenbaas uit Poortvliet.

De bekende Franse carrosserie­bouwer Lamberet biedt een compleet assor­timent aan koel- /vries­carrosserieën met inhoud van 1 tot en met 100m3, dus bestelauto’s tot opleggers.

Door dit brede product­aanbod te kop­pelen aan een flexibele en adequate ver­werking, kun­nen wij u voor elk koel- /vries­transport de juiste oplossing aanbieden.

Enkele voorbeelden van het leverings gamma

Oplegger

SR2 Greenliner: Oplegger voor lange afstand

SR2 Heavy-Duty: Oplegger voor intensieve distributie

SR2 Super-Beef: Oplegger voor hangend vlees

SR2 Super-duplex: Oplegger voor het laden op twee niveau`s

SR2 Super-City: Oplegger met twee hydraulisch gestuurde achterassen

Super stable chassis

De super beef en super duplex oplegger hebben een “Super-Stabile chassis “ wat inhoudt een verbreed chassis van 2140 mm, luchtbalgen van 360 mm en extra dwarstraversen om de stabiliteit van de oplegger te vergroten. Luchtvering is links en rechts gescheiden om in de bochten de oplegger zo recht mogelijk te houden.  Het “super stable chassis” voldoet aan de regelgeving CEE Nᵒ 111.

Lamberet Super-City

Een 33 pallet trailer met de manoeuvreerbaarheid van een vrachtauto.

Lamberet richt zich met deze trailer op de kopers die normaal gesproken met een city  oplegger of 10 meter bakwagen rijden. Deze 13,60 meter oplegger heeft echter dezelfde manoeuvreerbaarheid als een city-trailer, dankzij de twee gestuurde achterste assen. Deze zijn electronisch-hydraulisch gestuurd met het VSE-systeem.

Om moeilijke bochten te nemen is het tevens mogelijk om over te schakelen op remote control waarbij de stuuruitslag handmatig wordt bepaald. Boven de 55 km/h gaat de wieluitslag automatisch terug naar nul om slingeren te voorkomen.

Laadbakken

  • Bestelwagen isolatie set ( hand lay-up of Kestner)
  • Bestelwagens 3.5 tot 5 ton
  • Bestelwagens 5 tot 7 ton
  • Vrachtwagens 7.5 tot 12 ton
  • Vrachtwagens en aanhangers 12 ton 32 ton

Alle LZV/ Eco-combi uitvoeringen

Alle Lamberet producten zijn volledig naar wens te leveren. Denk hierbij aan PIEK-uitvoering, opleggers met rollenbanen in de vloer en voorzien van een ATP-FRC-certificaat, opleggers in multi-temp uitvoering met keuze uit verschillende dwars-, tussen-, en lengteschotten om de compartimenten zo functioneel mogelijk in te delen. De Lamberet-producten zijn te verkrijgen met de volgende maximale inwendige afmetingen: maximale inwendige hoogte 2800 mm en maximale breedte 2495 mm op de stootlijst en 2500 mm op de zijwand.