Wielton op overnamepad

De Poolse trailerbouwer Wielton nam onlangs het legendarische Franse trailermerk Fruehauf over. Daarmee lijkt de honger van de Polen nog lang niet gestild, want er werden nu in Italië inkopen gedaan. Op het boodschappenlijstje stonden Viberti, Cardi en Merker.

De overname van de drie Italiaanse merken die behoorden tot de familie onderneming Copagnia Italiana Rimorchi Industriel zou inmiddels een feit zijn. De volgende uitdaging van de Poolse trailerbouwer is de integratie van de merken en de processen in de bestaande eigen Wielton business.

Of de lokaal bekende merken als Viberti gehandhaafd blijven is niet duidelijk. Ook is nog niet duidelijk of de productie in Italië gehandhaafd blijft.

Wielton groeit dankzij deze overnames sterk en hoewel de exacte aantallen ontbreken lijkt de Poolse trailerbouwer sterke ambities te hebben om in zich in de top drie te vestigen. Met de nieuwe investeringen in Frankrijk en Italië wil Wielton opschalen naar een jaarproductie die begint tussen de 11 en 12 duizend units per jaar.

DEEL HET