Wielton neemt Langendorf over

De Poolse trailerfabrikant Wielton neemt de Duitse branchegenoot Langendorf over. Laatstgenoemde werd enkele jaren geleden ingrijpend gereorganiseerd. Langendorf is specialist in kippertrailers en binnenladers, een expertise die Wielton nog niet had.

Wielton verzekert zich van 80% van de aandelen van Langendorf, wiens topman Klaus Strautmann in bezit blijft van de overige 20%. Langendorf is gevestigd in Waltrop nabij Dortmund. Het bedrijf bestaat uit meerdere werkmaatschappijen die alle onder de overname vallen. Met Wielton wordt bekeken waar Langendorf een nieuwe fabriek kan bouwen, de huidige locatie in Waltrop oogt allesbehalve modern.

De merknaam en het logo van Langendorf blijven gewoon, precies zoals Wielton dat ook deed met andere trailermerken die het overnam in Frankrijk en Italië. Langendorf verwacht door de overname onderdelen goedkoper te kunnen inkopen. Beide trailermerken verwachten van elkaars markt en netwerk te kunnen profiteren.  

Bij Wielton werken inmiddels 2000 mensen op twee productielocaties, in Polen en in Frankrijk. Geassembleerd wordt er in Italië en in Rusland. Voor service beschikt Wielton in Europa over 200 steunpunten, hierbij wordt ook gebruik gemaakt van Heisterkamp. Wielton exporteert inmiddels trailers naar 35 landen. In Nederland geldt Kluitmans als importeur van Langendorf. 

DEEL HET