Verhuisopbouw met harmonicadeuren van Elcar

Elcar Carrosseriebouw uit Meerkerk heeft voor Van Sterkenburg Verhuizingen een verhuiscarrosserie gebouwd met aan één zijde harmonicadeuren. 

De carrosserie is geheel samen gesteld uit enkelwandige aluminium Snaplock- profielen. Deze aluminium profielen zijn, aan de binnen- en buiten zijde voorzien van een poedercoating. Dit om oxidatie op de naden, ook na jaren intensief gebruik te voorkomen.

In de rechter zijwand zijn twee sets met elk 3 harmonica deuren gemonteerd. Voorzien van een onderbouw sluiting en aluminium doorlopende scharnier. Hierdoor ontstaat er een vlakke zijwand. De harmonica deuren worden boven in een rail geleid zodat bij het openen en/of sluiten de harmonica deuren niet  van de carrosserie afdraaien. De dagmaat van de ontstane opening wordt in totaal 200 mm.  

Om het laadvolume optimaal uit te nutten is er de mogelijkheid  een aluminium loopbordes, van 600 mm. breed, aan de rechter zijkant van de carrosserie in het randprofiel te haken. Zo kan, zowel in de hoogte als in de breedte, de beschikbare ruimte geheel uitgenut worden. Het loopbordes kan achter tussen het chassis worden opgeborgen.

Het dak van de laadbak is gemaakt van aluminium profielen met licht doorlatende banen. Aan de rechterzijde is het dak geheel zelfdragend uitgevoerd. De zij-afdichting van het chassis is eveneens gemaakt van aluminium Snaplock-profielen en voorzien van scharnierbare luiken. 

Het interieur is verder uitgevoerd met een stootplaat, lat om lat betimmering en op 3 hoogtes bindrails. De achterzijde van de laadbak wordt afgesloten d.m.v. een Dhollandia  laadklep met een topklep. In- en exterieur is voorzien van de modernste LED verlichting.

DEEL HET