Verhelst Transport gaat elektrisch kranen

Begin 2024 verwacht Verhelst Transport uit het Zeeuwse Sluiskil een elektrische kraanoplegger in gebruik te nemen. Het is de eerste volledig elektrische machine voor het bedrijf.

Verhelst Transport zet met de aanschaf van de elektrische kraanoplegger de eerste stap naar een duurzame toekomst voor het familiebedrijf. Daarnaast merkte het bedrijf een toenemende vraag van opdrachtgevers om meer duurzaamheid.

Onafhankelijk

Firma Hefmatic monteert de elektrische kraan, een Hiab X-Hipro 558PS, op een semi-dieplader. Deze is door Draco speciaal voor deze toepassing ontwikkeld. De 55 ton/meter-kraan wordt aangedreven door een elektrisch-hydraulische aandrijfunit, die door Wierda Hybrid Techniek is ontworpen. Hij is voorzien van een 35 kWh lithium accu. De aandrijfunit is helemaal voorop de oplegger gemonteerd.

In deze configuratie kan de kraan zonder hulp van de vrachtwagen zijn werk doen. Verhelst Transport verwacht dat de accu genoeg elektriciteit bevat om zonder tussendoor te laden een dag te kunnen werken met de kraan. Voor de chauffeur en de omgeving gaat het zeker prettig zijn om het werk zonder lawaai of uitstoot te kunnen doen.

 

 

DEEL HET

Meer over...