Van Eck onthult dubbeldeks luchtvrachttrailer

Op de IAA in Hannover laat trailerbouwer Van Eck een fraai staaltje Hollands vakmanschap zien, dat aan de andere kan van de wereld dienst gaat doen. De nieuwe trailer is ontwikkeld in opdracht van TransWeb Co. uit Tokio. Kenmerken zijn een totale lengte van 14,60 meter en een dubbele laadvloer. Dat maakt het mogelijk om vier luchtvrachtpallets en vijf AKE containers te vervoeren en op de bovenste laadvloer en veertien AKE containers op de onderste vloer. 

Om een en ander netjes in te laden beschikt de trailer over een hydraulisch hefplateau dat een hefvermogen heeft van vier ton. Een ander kenmerk zijn de heavy duty rollenbanen met geïntegreerde hydraulische aandrijving. De bediening van het laad- en lossysteem geschiedt door middel van een radiografische bedieningsunit. Volgens Van Eck bedraagt het leeggewicht van de trailer 9,6 ton.

Volgens Van Eck spaart de klant door de inzet van deze trailer driekwart van zijn benodigde transportbewegingen, vergeleken met een soortgelijke trailer met één laadvloer. De Japanners hebben er zes besteld en even zo vele nieuwe Scania -trekkers.   

DEEL HET