Twintig Van Eck luchtvrachttrailers voor Arthur Welter

Trailerbouwer Van Eck heeft twintig luchtvracht opleggers geleverd aan Arthur Welter Transports Sárl. Het gaat onder meer om koeltrailers met ATP-certificaat. 

Met de 10 luchtvrachtkoeltrailers kan de Luxemburgse vervoerder Arthur Welter vier maindeckpallets per voertuig vervoeren: twee stuks met een afmeting van drie meter hoog en twee stuks met een afmeting van 2.90 meter hoog. De mega schuifzeilopleggers biedt ruimte voor vier maindeckpallets van drie meter hoog. In plaats van 4 maindeckpallets bieden beide type voertuigen ook plaats voor 34 Europallets.

Naast de tien koeltrailers omvat de order tevens tien schuifzeil opleggers voor luchtvracht vervoer. Beide types opleggers zijn uitgerust met een in de laadvloer geïntegreerd rollenbaansysteem dat voldoet aan de IATA norm. 

Ondanks de grote inwendige hoogte van 3.055 mm is Van Eck erin geslaagd de mega koelcarrosserie en schuifzeilopbouw, in samenwerking met TÜV Nord, met goed gevolg te testen en te voorzien van een certificaat volgens de norm DIN EN 12642 Code XL. Deze certificering stelt Arthur Welterl in staat om de lading te transporteren zonder deze extra vast te zetten met spanbanden en ladingbalken. Dit levert een tijdwinst op bij het laden en lossen en resulteert hiermee in een efficiëntere dienstverlening.

DEEL HET