TIP Group viert 55 jarig bestaan

TIP werd opgericht in 1968 en introduceerde het concept van trailerverhuur op de Nederlandse en Canadese transportmarkt. Sindsdien heeft het bedrijf haar bereik uitgebreid naar andere Europese landen. Nu wordt TIP Group gezien als een toonaangevende one-stop-shop dienstverlener voor trucks en trailers, die klanten bedient vanuit een uitgebreid netwerk van meer dan 130 locaties in 18 landen in Europa en Canada.

In het begin richtte TIP Group zich op het leasen en verhuren van trucks en trailers, maar het breidde haar aanbod ook uit met aanvullende diensten, waaronder onderhoud en reparatie voor zowel gehuurd materieel als vloten van klanten, ook de verkoop van gebruikte trailers behoort tot de diensten. Daarnaast werd in 2020 het aanbod aangevuld met geavanceerde telematica, TIP Insight, om klanten real-time zichtbaarheid en analyses te bieden, wat de efficiëntie in de steeds veranderende markt bevordert. Tegen 2022 heeft TIP Group haar bereik verbreed naar een one-stop-shop dienstverlener.

Met betrekking tot de organisatiecultuur heeft TIP Group in de afgelopen 55 jaar verschillende initiatieven genomen om ervoor te zorgen dat haar medewerkers werken in een omgeving die ze stimuleert, maar waarin ze zich vooral veilig en gewaardeerd voelen. In 2023 is TIP Group door Great Place to Work® in het Verenigd Koninkrijk uitgeroepen tot een van de Best Workplaces™ for Wellbeing (2023). Het bedrijf biedt ook doorlopende carrièremogelijkheden voor werknemers, zoals de recente lancering van twee nieuwe academies, de TIP Sales Academy en de TIP Mechanic Academy. Beide opleidingen zijn bedoeld om mensen te helpen de vaardigheden in hun vakgebied te verbeteren. Naast interne inspanningen levert TIP Group ook bijgedragen aan de gemeenschap door middel van duurzame oplossingen, opleidingsinitiatieven en vrijwilligerswerk. "Ik ben vooral enorm trots op onze toegewijde medewerkers, die elke dag op alle afdelingen het beste bieden voor onze klanten. Mensen vormen het hart van ons bedrijf en we zouden deze mijlpaal niet hebben kunnen vieren zonder al hun harde werk", zegt Bob Fast, President en CEO van TIP Group.

Vooruitkijkend, omarmt TIP Group ook de toekomst met innovatieve oplossingen en groenere transport- en logistieke oplossingen. In 2022 en 2023 kreeg het bedrijf een zilveren duurzaamheidsbeoordeling van Ecovadis en ontving het verschillende 'top rated' awards van Sustainalitics. "Door de jaren heen hebben we groei omarmd, zijn we meegegroeid met dynamische markten terwijl we onze kernwaarden en ons streven naar uitmuntendheid hebben gehandhaafd. Ons gevarieerde aanbod en onze continue innovaties hebben de weg vrijgemaakt voor het zetten van nieuwe standaarden in de industrie en het uitbreiden van onze wereldwijde voetafdruk. Met duurzaamheid als ons kompas zien we een groenere toekomst voor ons, met een blijvende impact op toekomstige generaties", zegt Bob Fast. Over TIP Group TIP Group, een toonaangevende materieel dienstverlener in Europa en Canada, heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam. We zijn gespecialiseerd in het leasen en verhuren van trucks en trailers en aanvullende diensten zoals onderhoud en reparatie, verkoop van gebruikt materieel en andere diensten met toegevoegde waarde, zoals telematica. Deze diensten leveren we aan transport- en logistieke klanten vanuit meer dan 130 locaties verspreid over 18 landen in Europa en Canada. Bezoek voor meer informatie de website of volg TIP op LinkedIn

DEEL HET