Thermo King SLXi komt in januari

De nieuwe koelmachine voor trailer inbouw die Thermo King introduceerde op de IAA in Hannover, komt in januari op de Nederlandse markt.  Connectiviteit is het kenmerk van deze koelmachine.

Er is altijd sprake van tweewegcommunicatie tussen thuisbasis en machine, volgens Thermo King 24/7. Dit is onder meer te danken aan de TK Blue Box, die alle voorkomende situaties meet en registreert. In de TK Reefer App kunnen chauffeur en wagenparkbeheerder het temperatuuroverzicht zien, het alarmenoverzicht en een overzicht van het hele wagenpark. Ook zit hier een kaartweergave in van steunpunten van Thermo King in Europa.

Thermo King claimt verder een lagere brandstofrekening voor deze machine vanwege een lager toerental waarbij het apparaat zijn werk doet. Dit werd onder andere mogelijk door met een grotere condenser te werken.

Volgens Thermo King kan de chauffeur de machine tot op 0,1 graad Celsius nauwkeurig instellen. Dit kan ook bij de Spectrum-variant, de machine dus die bedoeld is voor trailers met meerdere compartimenten. De regelaar heeft een USB-aansluiting aan de voorkant van de machine zodat temperaturen snel door klanten uitgelezen kunnen worden. 

DEEL HET