Snelkoppel systeem van Fliegl

De Duitse trailerbouwer Fliegl heeft een systeem ontwikkeld voor het eenvoudiger aan- en afkoppelen van opleggers. Hiermee kunnen alle licht- en luchtleidingen met één beweging worden aan- of afgekoppeld, zonder dat de chauffeur nog op het chassis hoeft te klimmen.

Bij het F-Con systeem van Fliegl zijn alle elektrische- en luchtleidingen aan een magnetische stalen plaat gemonteerd die aan de oplegger hangt. Na het aankoppelen hoeft de chauffeur alleen nog deze plaat in de connector te leggen, om vervolgens met een sleutel het geheel vast te klikken.

Hierdoor hoeft de chauffeur niet meer te klimmen of zich tussen de cabine en de oplegger te wurmen. Vooral met koelmotoren levert dat vaak problemen op, zoals het filmpje mooi laat zien. 

De Fliegl oplossing werd gepresenteerd tijdens Transport Logistics 2023 in Duitsland. Voor het toepassen van het systeem moeten zowel de trekker als de oplegger wel aangepast worden, maar het lijkt een ideaal systeem voor toepassingen waarbij veel omgekoppeld wordt. 

DEEL HET

Video's van Snelkoppel systeem van Fliegl

  • Video bij:Snelkoppel systeem van Fliegl