Siefert Logistik kiest voor EcoFlex opleggers

Het Duitse Siefert Logistik heeft een order geplaatst voor 26 Schmitz Cargobull EcoFlex opleggers. Deze opleggers zijn voorzien van een hefdak waardoor er tot 8% brandstof bespaard kan worden.

Bij dit type opleggers kan het dak aan de achterzijde zakken waardoor de luchtweerstand belangrijk verbetert. Siefert Logistik rijdt inmiddels met drie van deze bijzondere opleggers en noteerde een brandstofbesparing tot 8%. Genoeg reden voor de aanschaf van nog eens 26 exemplaren, compleet met naloop- stuuras en een kooiaap aansluiting. 

Het dak kan aan de achterzijde tot 50 cm zakken als de lading dat toelaat. De deuropening is in de lage stand nog 2,2 meter hoog. Als dat nodig is kan het dak eenvoudig omhoog door middel van een hydropneumatische pomp en een extra vouw in de schuifzeilen. Een operatie die volgens de vervoerder slechts een paar minuten tijd kost.

Volgens Schmitz-Cargobull bedraagt de besparing door de verbeterde luchtweerstand rond de 5% maar de ervaringen van Siefert Logistik komen met 8% aanzienlijk beter uit.

DEEL HET