Schmitz van start in lichte segment

Trailerbouwer Schmitz heeft de V.KO Dry Van box geïntroduceerd, de eerste lichte opbouw van het bekende Duitse trailermerk. De introductie van deze bak valt min of meer samen met die van de nieuwe VW Crafter. In Nederland kunnen de bakken al besteld worden, verwacht wordt dat levering in mei, juni kan starten. Tegen die tijd worden ook de eerste VW Crafters geleverd. Schmitz benadrukt dat de bak geschikt is voor alle merken chassis-cabines. Tijdens de introductie was verder ook een Mercedes Sprinter met de bak te zien.

Het kenmerk van de box is dat deze als kit wordt gekocht en dat deze door twee monteurs in twee uur kan worden opgebouwd. Schmitz verwacht dat dit door een lokaal carrosseriebedrijf wordt gedaan. De panelen worden gebouwd in de Schmitz-fabriek in Berlijn. Schmitz mikt erop, dat het daar 7.000 kits per jaar kan samenstellen. In Berlijn  heeft de trailerfabrikant al lang geleden de productie van panelen ondergebracht. In eerste instantie gaat het om een 'droge' opbouw, maar op termijn komt er ook een geïsoleerde opbouw beschikbaar van Schmitz voor chassis-cabines.

De panelen zijn van GFK, hebben een PU-schuimkern en zijn twintig millimeter dik. Het dak is lichtdoorlatend, de hoeken bestaan uit aluminium profielen. De panelen worden gelijmd en het geheel wordt gebouwd op twee langsliggers, die op het chassis gemonteerd worden. Met deze bak, waar Schmitz meteen tal  van accessoires bij aanbiedt, is geschikt voor chassis-cabines met een GVW van 3,5 tot 6,5 ton. De lengte hangt af van de wielbasis. Schmitz is ervan overtuigd dat het met deze bak meerwaarde biedt, tegen wat zij noemt een concurrerende prijs.

Schmitz Cargobull betreedt dit segment als gevolg van de toenemende internetverkopen en de stijgende ladingaanbod die dat tot gevolg heeft in het lichte segment. 

DEEL HET

Meer over...

Video's van Schmitz van start in lichte segment

  • Video bij:Schmitz van start in lichte segment