Reeks primeurs van Carrier in Hardenberg

Carrier Transicold presenteert in Hardenberg de meest recente innovaties voor een gegarandeerde koude-keten met beperkte milieu-impact. Behalve verschillende koudemiddelen en innovatieve producten zal de stand – en dat is een primeur – oplossingen presenteren van het onlangs overgenomen TRS Transportkoeling B.V., een Nederlandse fabrikant van duurzame koelsystemen voor trailers, trucks en containers.

Carrier Transicold heet klanten van harte welkom bij de info-sessie Duurzaamheid, inclusief afsluitende lunch, die zal worden gehouden op woensdag 16 maart vanaf 11:30 in meeting room 1. Tijdens de info-sessie presenteert Carrier Transicold haar visie op duurzaamheid, het gebruik van natuurlijke koudemiddelen en het verder beperken van uitstoot. Bezoekers aan stand 418 kunnen zich laten informeren over de opties die Carrier Transicold aanbiedt op het gebied van koudemiddelen met een lager “Global Warming Potential (GWP)” zoals koudemiddel R-452A. Zonder concessies aan prestaties, brandstofverbruik, betrouwbaarheid of benodigde hoeveelheid is het GWP van dit koudemiddel 45% lager dan dat van R404-A. Inmiddels is R-452A beschikbaar op alle Vector en Supra units. Ook is het mogelijk bestaande units te modificeren naar R-452A.

Koeling met behulp van kooldioxide (CO2). Kosten-effectief, betrouwbaar, wereldwijd beschikbaar en met een GWP van slechts 1: CO2 is ruwweg 2000 keer beter dan R-452A (GWP: 2.141) en 4000 keer beter dan R-404A (GWP: 3.922). CO2 is daarnaast onbrandbaar en tast de ozonlaag niet aan. De door Carrier gepatenteerde E-DriveTM all-electric technologie die op de PulsorTM, Vector 1550 en Vector 1950 units wordt toegepast, kan lekkages met 55% verminderen in vergelijking met conventionele snaar-aangedreven systemen.Het gebruik van microtechnologie in de condensors van veel van onze nieuwe producten maakt het mogelijk tot 25% minder koudemiddel te gebruiken zonder prestatieverlies.

Voor betrouwbaar onderhoud, 24/7 ondersteuning en het uitvoeren van de verplichte periodieke F-gassen keuring biedt Carrier Transicold het flexibel in te richten Evercold onderhoudscontract aan. Carrier Transicold zal eveneens een protoype tonen van een op CNG (compressed natural gas) werkende motor met een aanzienlijke lagere uitstoot (95% minder fijnstof en  70% minder NOx) en beperkte geluidsproductie. De ten opzichte van diesel gemiddeld  lagere prijs van CNG ondersteunt bovendien een hogere kosteneffectiviteit.

De getoonde motor is een eerste stap naar het gebruik van CNG motoren voor transportkoeling. De motor is ontworpen voor gebruik in de Supra-range en zal worden aangepast voor gebruik met een eigen brandstoftank zodat de unit volledig zelfstandig kan werken.

Voor de Supra range worden verschillende nieuwe opties gepresenteerd. Zo worden alle nieuwe Supra units  uitgerust met een nieuwe, meer gebruikersvriendelijke cab command met een groter scherm en grotere bedieningsknoppen conform de nieuwe DIN norm.De Supra range kan ook als Low Emission worden geleverd: in een geluidsarme uitvoering met R-452A koudemiddel en een motor met tot 50% minder fijnstof-emissie.

DEEL HET