R. ter Maat kiest voor Pacton

Onlangs leverde Pacton een multifunctioneel tank- containerchassis aan de firma Ter Maat uit Goedereede. Het chassis is geschikt voor het transport van 1×40’, 1×30’, 2×20’, 1×20’ centraal en 1×20’oversized containers. Pacton heeft in nauw overleg met de klant de exacte posities van de twistlockbalken bepaald, zodat altijd de best mogelijke schoteldruk gehaald wordt.

Het grote aantal twistlocks maakt het mogelijk om verschillende afmetingen containers te vervoeren. De achterbumper is uitschuifbaar gemaakt zodat deze naar achteren kan worden geschoven wanneer en met overstekende container wordt gereden.

Het chassis is uitgerust met 3 stuks 9-tons SAF assen met schijfremmen een aslift op de voorste en achterste as. Door het liften of het ontlasten van assen kan de schoteldruk worden verbeterd als er gereden wordt met zware containers op de achterste posities.

De achterste as is voorzien van en naloop fusee as. Verder is het chassis voorzien van een ADR-pakket, RVS lekbakken en loopplaten voor het transport van tankcontainers. Om roestvorming tegen te gaan is het chassis volledig geschoopeerd. De Goodyear banden zijn voor zien van Alcoa velgen, die samen met de RVS accessoires het volledig rood gespoten chassis een fraaie afwerking geeft.

De firma Ter Maat is in 2012 begonnen, het werk bestaat vooral uit het korte op en afzet werk in de zee containers. Ter Maat: “voor mijn werk heb ik ervoor gekozen om een combinatie neer te zetten waarmee ik milieubewust en rendabel kan werken. Door mijn speciale op maat gemaakte chassis kan ik nu in plaats van 100% (1 volle container), 150% (1 volle en 1 lege container) meenemen. Ik rijd nu een aantal maanden met mijn combinatie, en dit bevalt naar volle tevredenheid.”

DEEL HET

Meer over...