Polen wil ook met LZV gaan rijden

De Poolse variant van TLN, de TLP, laat aan de Poolse regering weten dat het oren heeft naar een proef met Lange en Zware Voertuigen. De instantie laat weten dat het belangrijk is voor Polen om ervaring op te doen met voertuigconcepten die in het westen van Europa al min of meer gemeengoed zijn.

De TLP wijst erop, dat in vrijwel alle West Europese landen met uitzondering van Frankrijk er proeven worden gedaan met lange en zware voertuigen. ''Daarnaast voeren de Britten tests uit met langere trailers''.  TLP hint er nog net niet op dat zulke LZV vrij baan moeten krijgen door heel Europa. Maar het feit dat men argumenteert dat Polen niet achter mag bijven bij zulke technologie en er ook nog suggesties worden gedaan over trajecten waar met LZV gereden kan worden, duidt erop, dat de Polen wakker zijn wanneer het om deze techniek gaat. TLP heeft het hierbij alleen over de lengte van 25,25 meter en niet over het gewicht. Op de foto de eerste Spaanse LZV.

TLP wil verder graag dat ook de Poolse regering de wet wijzigt zodat proeven met platooning ook in dit belangrijke vervoersland een aanvang kunnen nemen. 

DEEL HET