Overname van Haldex door Knorr van de baan (update!)

Zweedse kartelautoriteiten hebben een streep gezet door de al lang slepende overname van remdelenfabrikant Haldex door de grotere, Duitse branchegenoot Knorr. Zo'n anderhalf jaar lopen de procedure nu en de weg leek vrij voor Knorr om het Zweedse bedrijf te integreren. Op 26 september zou het publieke bod van Knorr op aandelen Haldex verlopen.

In een verklaring zegt Haldex: ''We zijn vanzelfsprekend blij dat de Zweedse kartelautoriteiten de enig juiste beslissing hebben genomen. Ook hopen we dat deze gang van zaken een discussie losmaakt over de inhoud van dit verhaal en de regels rond bedrijfsovernames. Het is duidelijk dat de bestaande regels niet perfect zijn en dat die niemand van dienst zijn'', zegt Jörgen Durban, CEO van Haldex.

''Maar belangrijker nog, dit is een boodschap die onze medewrekers, klanten en aandeelhouders zal verblijden omdat er nu heel veel onzekerheid, waar we al lange tijd van last van hadden, is weggenomen. Ik ben ervan overtuigd dat velen in Landskrona en in onze fabrieken wereldwijd opgelucht zullen zin'', aldus Durban.

Knorr heeft laten weten dat onbegrip en verbazing op directieniveau overheersen.    

DEEL HET