Overeenkomst Nooteboom en Faymonville over patent

Onlangs brachten wij nieuws over de door Nooteboom aangespannen zaak tegen Faymonville met betrekking tot het patent inzake de combinatie pendelassen met een gieksleuf. Nooteboom heeft daar patent op en Faymonville maakte daar inbreuk op. Inmiddels meldt Nooteboom een overeenkomst te hebben gesloten met de Belgische trailerbouwer.

Volgens Nooteboom is er onjuiste informatie verspreid, namelijk dat dit merk de enige partij zou zijn die op grond van haar patent tot 2025 trailers met de combinatie van een diepe gieksleuf en pendelassen mag produceren en op de markt mag brengen. 

Na de uitspraak van het Europees Octrooi Bureau in 2016, waarbij het patent aan Nooteboom is verleend, heeft Nooteboom met de firma Faymonville constructief overleg gevoerd over het gebruik van het betreffende patent door Faymonville. Dit heeft voor beide partijen geleid tot een bevredigende oplossing waarbij Faymonville het recht heeft gekregen om trailers te produceren en op de markt te brengen waarin de combinatie van een diepe gieksleuf én pendelassen voorkomt. Hiervoor heeft Faymonville aan Nooteboom een passende vergoeding betaald.

Deze uitkomst past in de visie van zowel Nooteboom als Faymonville inzake het belang en de toepassing van patenten. Beide bedrijven investeren ieder aanzienlijk in innovatie en delen het standpunt dat patenten belangrijk zijn om te kunnen blijven investeren in vernieuwing. Nooteboom zegt open te staan om ook anderen toegang te geven tot haar gepatenteerde techniek. Dit brengt tevens de transportsector als geheel verder.

Klik hier voor het bewuste artikel.

DEEL HET